Sport

2017.11.06. 11:41

Leküzdötték a sípályát is

Nyíregyháza - Az idén alapított Extreme Trail Hungary SE versenyzői Eplényben is letették a névjegyüket.

Nyíregyháza - Az idén alapított Extreme Trail Hungary SE versenyzői Eplényben is letették a névjegyüket.

A zömmel nyíregyháziak által életre keltett Extreme Trail Hungary SE első nagy dobása a tokaji akadályfutó-verseny volt. A hagyományteremtő céllal rendezett megmérettetés akkora sikert aratott (négyszázötvenen vettek részt), hogy már kitűzték a következő program időpontját: az év utolsó előtti napjára időzítik az óévbúcsúztató terepfutó-viadalt.

– Annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy kiírtuk az Extreme Tarcal-Tokaj kör elnevezésű versenyt. A december 30-i rendezvényen kivételesen nem kell megbírkózni az akadályokkal. A közösségi oldalunkon megtalálható a versenykiírás és a nevezési űrlap. Két távval készülünk (9 és 21 km), a rajt a Tarcal Majoros pincészet előtti bázisnál lesz. Várunk mindenkit, akik az év utolsó napjaiban sem szeretnének majd otthon ülni, hanem inkább egy hangulatos, sportos összejövetelre vágynak – tájékoztatott Vitkai Elemér, az egyesület elnöke.

Futballjátékvezető társa, Benkő Róbert is aktív szereplője a szervezésnek és a versenyzésnek. Utóbb Eplényben jártak.

– Az eplényi síarénában nem csak a különböző akadályokkal, tereptárgyakkal, hanem a szintkülönbséggel is meg kellett küzdeni. A Beast elnevezésű (23 km, 30 akadály) versenyen egyesületünk, az Extreme Trail Hungary SE versenyzői az elit kategóriában csapatban a második helyezést értük el. Hatalmas élmény volt, hogy végre a legerősebb mezőnyben, az igazi nagymenők között előkelő pozícióban végeztünk – jegyezte meg Benkő Róbert, aki a hétvégén a 300. NB III-as mérkőzését teljesítette Tiszaújvárosban.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!