Sport

2017.11.10. 09:00

"Minden rossz sorozat megszakad egyszer, ebben bízunk"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rangadó Mándokon, emberes erőpróba vár a kiesőzónában rekedt csapatokra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rangadó Mándokon, emberes erőpróba vár a kiesőzónában rekedt csapatokra.

Azért jelzésértékű, hogy a megyei első osztály őszi hajrájára három csapatnál is elfogytak a trénerek... A Dombrád, Mátészalka, Rakamaz triónál egyaránt házon belüli megoldást alkalmaztak, miután edzőváltásról határoztak. Mindez két dolgot feltételez: egyfelől bármennyire is toppon jegyzik a régió futballját (általános vélekedés szerint az országban talán itt a legjobb a bajnokság nívója, de mindenképpen „dobogós”, amit a „mieink” Magyar Kupa szereplése fényesen bizonyít...), mindazonáltal kevés a megfelelő szakember, másfelől az érintett egyesületek megpróbálják átvészelni a szezonól még hátra lévő röpke időszakot. Mégpedig a lehető legkisebb veszteséggel.

Nos, két körrel az végi zárás előtt az említett hármas közül egyértelműen a Rakamaz és a Dombrád van a legnagyobb pácban. Olyannyira, hogy csak a sereghajtó Kótajt előzik. Ráadásul mindkét együttesre kőkemény feladatot osztottak a tizennegyedik fordulóban: a Rakamaz (zsinórban hat meccsen nem szerzett gólt a csapat...!) a második helyen nyomuló Nyírgyulajt, míg a Tisza-parti legénység a tabellán harmadik Nagyhalászt fogadja. Szó se róla, emberes munkának ígérkezik még a pontszerzés is a felek számára.1

Ugyanakkor a Mátészalka szatmári partit vív a szintén kapaszkodó Fehérgyarmattal. Aligha kell különórát tartani a fiúknak arról, miért kell megszakadni a sikerért. ha mégis, az már régen rossz. Mindeközben az esztendőt betonbiztosan az élen befejező Sényő-Carnifexnek egy, de annál nemesebb célja lehet – pontveszteség nélkül teljesíteni az idényt ezen felét. Ehhez szombaton Tiszavasváriban szükséges domborítani. Ott, ahol a hazai gárdáról senki nincs, aki megmondja, momentán milyen játékkal rukkol elő. Lehet, hogy a szája tátva marad mindenkinek a látványtól, netán betlizik...

Az viszont tuti, hogy a Mándok–Vásárosnamény összecsapás senkit nem hagy hidegen. A közvetlen elitben tanyázó csapatok csatája arról is hivatott dönteni, melyik alakulatnak mondhat búcsút dobogós álmainak. Legalábbis erre az esztendőre.

Miként az is biztos, bármennyire baráti kapcsolatot ápol a Baktalórántháza és a Nagyecsed, valószínűleg szikrázni fog a fű. Annál is inkább, mivel főként a házigazda kerülhet csávába egy újabb bakival. Arról nem beszélve, amennyire botladozik az Ecsed otthon, annyira acélosan muzsikál vendégként.

No és persze, a Kótaj–Balkány meccs lesz az a laza focizgatás. Nem kérdés, hogy az utolsó pozícióban ragadt Pók-brigádnak illene felszántani a pályát a győzelem érdekében, amíg a látogatók minél távolabb próbálnak iszkolni a veszélyzónától.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 14. forduló (kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Baktalórántháza (12.)–Nagyecsed (7.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Remélem, a hét végén olyan ellenfél látogat hozzánk, amely nem jajgatással hívja fel magára a figyelmet, az előző két hazai meccsen ugyanis nem szabálytalankodtunk többet, mint a vendégek, amit jelez a sárga lapok száma. Mindenképpen kemény, férfias küzdelemre számítok és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Attól függetlenül, hogy a két egyesület között nagyon jó viszony és a hazaiaknak égetően szükségük van a három pontra, nem lehet más célunk, mint a győzelem kicsikarása.

Tiszavasvári (8.)–Sényő-Carnifex (1.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az, hogy a 14. fordulóban nekünk adatott meg az esély ellenfelünk veretlenségi sorozatának a megszakítására, mindent elmond a sényői csapat erősségéről. Ez a mérkőzés sem fogja alapjaiban megrengetni ezt a bajnokságot, ugyanis, ha nyerünk, attól még a Sényő fölényesen lesz bajnok, amennyiben pedig vereséget szenvedünk egy újabb trófea leszünk ellenfelünk idei vitrinjében. De ki szeret trófea lenni?

Sándor Tamás, sényői edző: – Igazából Vasváriban senki nem mehet biztosra, a hazai csapat képes meglepetést szerezni, de el is tud vérezni gyengébbnek ítélt ellenféllel szemben. De mi elég erősek vagyunk ahhoz, hogy ne érjen minket meglepetés.

Tarpa (6.)–Tuzsér (9.)

Márton István, tarpai edző: – A héten a leglényegesebb feladatunk az önbizalom helyre állítása. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a jó formába lendült Tuzsér ellen, de nekünk rendkívül fontos a mérkőzés, bármi áron itthon kell tartani a három pontot!

Antal István, tuzséri edző: – Ha már ilyen sikeresen haladunk előre, szeretnénk folytatni a jó sorozatot. Remélem, csatáraim megtalálják a góllövő cipőjüket!

Dombrád (14.)–Nagyhalász (3.)

Tóth János, dombrádi egyesületi elnök: – Nem mondhatok mást, hazai pályán szeretnénk győzelmet aratni.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Idegenben szeretnénk pontokat szerezni egy olyan csapat ellen, amelynek égető szüksége van a győzelemre. Küzdelmes mérkőzésre számítok.

Mándok (4.)–Vásárosnamény (5.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Nagyon motivált játékosokat szeretnék látni szombaton a jól szereplő Namény ellen. Bízom abban, hogy a sérültjeink felépülnek, mert a szezon hajrájában kiváltképp szükségünk van mindenkire.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Nagyon komoly háttérmunkával rendelkező csapathoz látogatunk, amelynek játékosainak egy része magasabb osztályban is szerepelt, ezért inkább most szeretnék gratulálni nekik, mint a meccs után... Kíváncsi várom, hogy a mérkőzés mit tartogat számunkra.

Mátészalkai MTK (13.)–Fehérgyarmat (11.)

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – Ez az a mérkőzés, amelyen nagyon fontos bajnoki pontokat osztanak. Sajnos az elmúlt idők ebben a párosításban lejátszott találkozói nem a szép játékról maradtak emlékezetesek egyik fél részéről sem. Naményban végre csapatként futballoztunk, ha sikerül azt a küzdőszellemet átmenteni szombatra, amit ott láthattunk, akkor győzelmi esélyekkel léphetünk pályára a szatmári rangadón. Még kitartó szurkolóink is megérdemelnék, hogy utolsó hazai bajnokinkon megörvendeztessük őket.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Remélem, a töltényünk kitart még az évből hátralévő két meccsre. Amennyiben igen, sikerül a kozmetikázása az amúgy pocsék őszi szereplésünknek.

Vasárnap

Kótaj (16.)–Cellspan-Balkány (10.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Nehéz helyzetben vagyunk, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.

Mirgai László, balkányi edző: – Akadnak gondjaink, de bízom a srácokban, mert annak ellenére, hogy legutóbb kikaptunk, a helyzetek alapján pontot, pontokat szerezhettünk volna. A kapu előtt határozottabbaknak kell lenni, ha eredményesen akarunk szerepelni Kótajban.

Rakamaz (15.)–Nyírgyulaj (2.)

Szász Simon, rakamazi egyesületi elnök: – A helyzetek alapján többet érdemelne a csapat, de gól nélkül nem lehet boldogulni. Ugyanakkor minden rossz sorozat megszakad egyszer, ebben bízunk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Végig fegyelmezettnek és főleg türelmesnek kell lennünk, ha eredményesek akarunk lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!