Sport

2017.11.07. 13:38

Női kosárlabda Eb - A kapitány szerint bravúrgyőzelmek kellenek a kijutáshoz

Székesfehérvár - Székely Norbert szövetségi kapitány szerint bravúrgyőzelmekre lesz szükség ahhoz a szombaton kezdődő selejtezősorozatban, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott kiharcolja a részvételt a 2019-es Európa-bajnokságon.

Székesfehérvár - Székely Norbert szövetségi kapitány szerint bravúrgyőzelmekre lesz szükség ahhoz a szombaton kezdődő selejtezősorozatban, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott kiharcolja a részvételt a 2019-es Európa-bajnokságon.

A Székesfehérváron edzőtáborozó nemzeti csapat szakvezetője hangsúlyozta, a válogatott mindig azzal vág neki a selejtezőnek, hogy kijusson az Eb-re, de a mostani csoportbeosztást látva ez nem feltétlenül lesz könnyű. A kapitány hisz benne, s abban is, hogy mindjárt az első találkozón - szombaton Litvániában - bravúros sikert érhet el a gárda.

Székely Norbert úgy vélte, az 1997-ben Budapesten aranyérmes Litvánia gárdája ma már nem Eb-győztes szintű, de még mindig nagyon erős és rendkívül fizikális kosárlabdát játszik. Jövő szerdán, Miskolcon az albánok következnek, akikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy szinte semmit nem tudnak róluk, és az elmúlt időszakban nem láttak olyan albán kosarast, aki nemzetközi szinten is megállná a helyét. Megemlítette, hogy a négyesből az orosz válogatott kiemelkedik, de ellenük sem fognak feltartott kézzel pályára lépni.

"Nálunk rendkívül jó a közösség és a csapatszellem, ami annak köszönhető, hogy az elmúlt években együtt dolgozott a keret nagy része. Remélem, ezúttal is olyan harcosak, lelkileg pedig olyan erősek lesznek, hogy sikerrel megvívják ezt a hat találkozót" - tette hozzá.

A szeptemberben harmadszor kinevezett Székely Norbert közölte, hogy az idő rövidsége miatt a taktikában csak kis változtatások lesznek, elsősorban a két visszavonuló játékos, Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra pótlása miatt. Megemlítette, hogy a 16 fős keretből Theodoreán Alexandra sérülés miatt kiesett, és az első meccsig további három kosárlabdázótól elköszönnek.

A csapatkapitány Raksányi Krisztina megerősítette, hogy csapatszinten lesz nagyon erős a válogatott. Mint elmondta, mindegyiküknek az Eb-szereplés a célja, ezért már a soron következő két találkozón mindent el fognak követni ezért.

Júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat - még Stefan Svitekkel a kispadon - egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), s végül a 9-12. helyen zárt.

A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont.

A keret:

Goree Cyesha Damian, Krivacsevics Tijána, Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Győr), Gereben Lívia, Mansaré Anna Manty, Theodoreán Alexandra, Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Katona Szidónia, Lelik Réka, Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK), Dubei Debóra, Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni, Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

A válogatott Eb-selejtezői:

november 11.:

Litvánia-Magyarország, Kedainiai 18.00

november 15:

Magyarország-Albánia, Miskolc 20.00

2018. február 10.:

Magyarország-Oroszország

2018. február 14.:

Magyarország-Litvánia

2018. november 16.:

Albánia-Magyarország

2018. november 21.:

Oroszország-Magyarország

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!