Sport

2017.11.07. 13:30

Rövidpályás úszó ob - Cseh, Kenderesi és Milák egymás ellen

Budapest - A férfiak mezőnyében pillangón és gyorson is nagy küzdelemre van kilátás a szerdától szombatig tartó rövidpályás úszó országos bajnokságon, Százhalombattán.

Budapest - A férfiak mezőnyében pillangón és gyorson is nagy küzdelemre van kilátás a szerdától szombatig tartó rövidpályás úszó országos bajnokságon, Százhalombattán.

Pillangón a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Cseh László, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás és a vb-ezüstérmes, négyszeres junior vb-aranyérmes Milák Kristóf méri össze tudását.

"Nagyon kíváncsi vagyok Kenderesi Tomira, aki Kapás Boglárkához és megannyi más nagy sztárhoz hasonlóan, önmagához képest mintha kicsit tompább lett volna az olimpiai év után" - mondta Sós Csaba szövetségi kapitány. Hozzátette: reméli, Kenderesi végre magára talál, és "újra elindul felfelé".

A júliusi, budapesti vb-n bronzérmes férfi gyorsváltó tagjai közül Kozma Dominik, Németh Nándor és Holoda Péter a sprinttávokon csapnak össze.

"A nyári váltósikerek érezhető hatása, hogy meglódult az érdeklődés a száz és kétszáz gyors iránt, egyre többen kezdtek koncentrálni ezekre a számokra" - hangsúlyozta Sós Csaba, aki elárulta: tetszik neki ez a "pezsgés", amelyből profitálhatnak.

Az úszószövetség tájékoztatása szerint a vb-3. váltó negyedik tagja, Bohus Richárd tanulmányi kötelezettsége miatt nem indul az ob-n: most diplomázik az arizonai egyetemen.

A nyár többi magyar hőse közül az ob-n szinte folyamatosan a vízben lesz a junior világbajnok Késely Ajna, a rövidpályás világ- és Európa-bajnok Bernek Péter, az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna, illetve az indianapolisi junior vb-n szintén remeklő, a váltókkal aranyérmes Barta Márton, Holló Balázs, Lakatos Dávid és Márton Richárd.

A fiatalok esetében Sós Csaba arra lesz kíváncsi, hogy mennyire tudtak regenerálódni, illetve újra formába lendülni a versenyekkel zsúfolt nyaruk után.

Az ob-n az előfutamok mind a négy napon 9 órakor, míg a döntők 16.30-kor kezdődnek. Szerdán és csütörtökön az M4 Sport élőben, pénteken és szombaton pedig felvételről közvetíti a finálékat.

A MÚSZ elnöksége szombati ülésén, a helyszínen véglegesíti a koppenhágai Eb-csapatot. A decemberi kontinensbajnokságra való kvalifikációhoz a kapitány határozott meg szintidőket: a netanyai rövidpályás Eb nyolcadik helyezettjének eredménye - azaz a 2015-ös, döntőhöz szükséges idő - a választóvonal. A kontinensviadalokon ugyanakkor egy számban négyen indulhatnak, azaz aki megfelel a kritériumnak, és élni kíván az indulás lehetőségével, az nagy valószínűséggel csapattag lesz.

Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka és Gyurta Gergely nem lesz ott az ob-n, ők szombaton és vasárnap a pekingi világkupán állnak rajthoz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!