Sport

2017.11.06. 12:17

Szalagavatóról a dobogó tetejére

Nyíregyháza - Sikeresen szerepeltek a Tai Qi SE kempósai a Délvidék-kupán.

Nyíregyháza - Sikeresen szerepeltek a Tai Qi SE kempósai a Délvidék-kupán.

Küzdősportok. A 17 csapat részvételével Szegeden megrendezett Délvidék-kupa nemzetközi kempóversenyen eredményesen szerepeltek a nyíregyházi Tai Qi SE versenyzői, több versenyszámban is dobogóra léphettek Miló András nagymester tanítványai.

A legsikeresebbnek Vaskó Dániel bizonyult, ő egyenesen a szalagavatójáról érkezett a versenyre, és mindössze három óra alvás után mindent megnyert, amiben csak elindult. Első helyezést szerzett fegyveres és pusztakezes formagyakorlatban valamint semi contact küzdelemben is.

A többiek közül Vaskó Dávid három ezüstérmet szerzett (formagyakorlatban, fegyveres formagyakorlatban és semi contact küzdelemben), Lőrinc Lotti első lett formagyakorlatban, második pedig semi contact és chikara kurabe küzdelemben. Galyas Regina megnyerte a fegyveres formagyakorlat versenyszámot, harmadik lett formagyakorlatban és a küzdelmi számokban szerzett még két ezüstöt. Német Mirjam formagyakorlatban ezüstérmes lett, míg küzdelemben, a sajátjától egy súlycsoporttal feljebb indulva két bronzéremmel gazdagodott.

A szenior korcsoportos versenyzők is kitettek magukért, hiszen Mikula Judit két arany-, Vaskóné Gönczi Mónika pedig két ezüstérmet nyert a formagyakorlat versenyszámokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!