Sport

2017.11.26. 19:33

Szpari - Két góllal három pont

Nyíregyháza - A Szpari sok helyzetet alakított ki a Szolnok ellen, két kiállítás a vendégeknél.

Nyíregyháza - A Szpari sok helyzetet alakított ki a Szolnok ellen, két kiállítás a vendégeknél.

Le a kalappal azok előtt, akik vasárnap az igen cudar időben a helyszínen voltak kíváncsiak a Szpari hazai bajnokijára, amelyen a Szolnok volt az ellenfél. Főként úgy jár az elismerés, hogy a találkozót a tévé is közvetítette. A vip-lelátón foglalt helyet a Puskás Akadémia Pintér Attila vezette szakmai stábja, a felcsútiak szombaton Balmazújvárosban játszottak bajnokit, kedden pedig Kisvárdán fognak kupázni. Ezért nem utaztak haza, hanem vasárnap és hétfőn is Nyíregyházán alszanak, hétfőn pedig az örökösföldi pályán fognak tréningezni. A játékosaik közül néhányan szabadprogramnak a mecset választották, közülük Szécsi Márk egykori csapatát is figyelhette.

Egy perces néma gyásszal emlékeztünk a napokban elhunyt Kárpátfalvi Lászlóra, aki korábban ügyvezetője is volt a jogelőd klubnak, a kezdőrúgást pedig unokája, Donát végezte el. Néhány perccel később egy másik, hasonló keresztnevű játékos vált főszereplővé. Pekár László beadása után menteni igyekvő Horgosi Donát lábáról saját kapujába pattan a labda. A Szpari támadóan kezdet és úgy is folytatta, egymás után kerültek a hazaiak a vendégkapu közelébe és helyzetek is voltak. Negyedóra sem telt el, amikor kényszerből cserélnie kellett Lucsánszky Tamásnak: Csilus Tamás helyére Holdpampf Gergő állt. Továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, ám néhányszor a szolnokiak is eljutottak az ellenfél tizenhatosának környékéig. A félidő dereka után egy gyors hazai kontra végén Sinanovics Sinan beadása pontatlan volt, így oda lett a helyzet. Nem sokkal később Kártik Bálint remekül passzolt Gajdos Zsolt elé, aki tizenhét méterről fölé tekert. Egy akcióval később már csak a kapus állt a hazai támadóval szemben és hárított is a nyíregyházi nevelésű Hrabina Alex.

Aztán a másik kapusnak köszönhetően nem változott az eredmény, amit nem bántak a Szpari szurkolói. Jova Levente parádézott, mégpedig kétszer. Előbb a kiugró Tóth László elől mentett lábbal, majd Nikola Pantovics 14 méteres lövését fogta. A lehetőségek után felbátorodtak a Tisza-partiak, ám az eredmény nem változott.

A második félidőre maradt az eső és a szél, a B-közép tagjai a régi fedett lelátón szurkoltak, a vendégek pedig a szünetben cseréltek. Jaserevic Mahir nem sokkal több mint két perc után érthetetlenül kemény belépőjével kiállítatta magát és ezzel sújtotta csapatát. Az emberhátrányban már elsősorban a védekezésre összpontosítottak és kontrákban reménykedtek a szolnokiak, a hazaik pedig egymás után dolgozták ki a helyzeteket, a legnagyobbat Pekár 12 méteres lövés jelentette, ám a labda elkerült a bal felső ficakot. Aztán, hogy Jova Levente sem unatkozzon Tóth egy szabadrúgással gondoskodott. És ezzel nem volt vége, hiszen Tóth újabb kisérlete után Jováról kipattant a labda, ám Papp Szilárd lövésénél javított a hazai kapuvédő. Az emberelőny mintha megzavarta volna a hazaiakat, nem tudták érvényesíteni a létszámfölényt, a szolnokiak pedig egyre bátrabban játszottak. A hajrá kezdetén Sinanovics Sinan is eldönthette volna végleg a meccset ám tizenhét méterről az üresen maradt kapu fölé ívelt. Alig g később Farkas Aurél sárgult be másodszor, így villant a piros is. Jött Dragóner Filip aki előbb alig fejelt mellé, majd a kapus mellett is elhúzta a labdát, ám sokáig várt, így oda lett a lehetőség. A végére maradt még két csere, beállt Bajzát Péter, majd az egykoron a Szpariban is játszó Katona György. A slusszpoént Bajzát adta, aki remek kiugrását egy szemtelen emeléssel fejezte be, a labda pedig a kapuban kötött ki. A zárást Kártik Bálint sistergő kapufája, majd Pekár bombája jelentette.

A helyzetek alapján több góllal is nyerhetett volna a hazai csapat, végül izgalmas mérkőzésen sikerült itthon tartani a három pontot. Megérdemelten.

- KM-ML -

Nyíregyháza Spartacus-Szolnoki MÁV FC 2-0 (1-1)

Városi Stadion, 1182 néző, v.: Lovas Bornemissza, Márkus)

Spartacus: Jova - Hinora, Fodor, Kelemen, Farkas - Kártik, Csilus(Holdampf, 13.) - Sinanovics (Bajzát, 86.), Kesztyűs, Pekár - Gajdos (Dragóner, 71.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Szolnok: Hrabina - Molnár, Balogh (Katona, 88.), Horgosi, Papp, Lakatos – Pantovics (Angyal, 77.), Farkas, Kenderes, Nyerges (Jasarevic, a szünetben)- Tóth, Vezetőedző: Balogh Pál

Gól: Horgosi (öngól, 1-0) a 3., Bajzát (2-0) a 89. percben.

Kiállítva: Jasarevic (48.), Farkas (82.)

Percek, események

3. perc: Csilis Tamás remek labdával indította a bal szélen Pekár Lászlót, akinek beadás után a labda Horgosi Dávidról vágódott a hálóba, 1-0.

48. perc: A szünetben beállt Jasarevic csúnyán rátartott Kesztyűs Barna lábára, amiért joggal kapott piros lapot.

82. perc: Farkas Aurél kapta derékon a saját tizenhatosától nekilóduló Kártik Bálintot, a jogos sárga után a piros is villant.

89. perc. Hinora remek labdájával Bajzát lépett ki, a kiinduló Hrabina fölött 12 méterről emelt a kapuba, 2-0

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: - Le a kalappal a fiúk előtt, motiváltan, helyenként szellemesen és kellő agresszivítással játszottak.

Balogh Pál: - Legalább egy ponttal szerettünk volna távozni, a kapott gól után félóra kellett ahhoz, hogy rendezzük a sorokat. Nem tudtunk alkalmazkodni a talajhoz, a második kiállítás után belementünk egy nagy rohanásba, a nyíregyháziak kihasználták minden hibánkat és megérdemelten nyertek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!