Sport

2017.11.16. 08:44

Újfehértói diadalmenet az Eb-n

Újfehértó - Szabó Tibor Benedek fényes szerepléssel vette ki részét a magyar sikerekből.

Újfehértó - Szabó Tibor Benedek fényes szerepléssel vette ki részét a magyar sikerekből.

Kempo. Parádés szereplést produkált a bukaresti 10. IKF Kempo Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amelynek mind a tizenegy képviselője elért legalább egy dobogós helyezést. Az összmérleg lenyügöző, összesen tizenöt arany-, öt ezüst- és hat bronzérem a mieink „termése”.

Az újfehértói Kempo HSE harcosa, Szabó Tibor Benedek, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 11.B osztályos tanulója egy semi kempo és egy full kempo Európa-bajnoki címmel, továbbá egy submission bronzéremmel járult hozzá a magyar válogatott csapateredményéhez.

A kontinensviadalon 14 nemzet több, mint 500 versenyzője volt jelen, amelyen Szabó Tibor Benedek elsöprő sikerrel lett Eb-győztes semi kempo kategóriában a 16-18 évesek mezőnyében, a -80 kilogrammos csoportban. Tibor ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak szerezni vele szemben. Diadalmenetét full kempo kategóriában is folytatta, ahol szintén győzelemmel zárt.

A küzdelmi kategóriák csapatversenyében második helyen végzett Magyarország, míg az összetett rangsorban harmadikként fejezte be a kontinenstornát – holtversenyben Portugáliával, a román és a spanyol nemzeti csapat mögött.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!