Sport

2017.12.14. 14:58

A válogatottakban is számolnak vele

Nyíregyháza - A nyíregyházi tollaslabdázó, Szentpáli Marcell a nemzetközi versenyeken is egyre eredményesebb.

Nyíregyháza - A nyíregyházi tollaslabdázó, Szentpáli Marcell a nemzetközi versenyeken is egyre eredményesebb.

Miután a magyart a legnagyobb jóindulattal sem szokás „tollasnemzetnek” nevezni, minden olyan nemzetközi eredményre illik felkapni a fejünket, amelyet a honi tollaslabdázóink elérnek. A ritka sikerek a klasszikus honi műhelyek képviselőitől kerülnek ki, illetve egyre többször hallat magáról egy nyíregyházi fiatalember is.

Szentpáli Marcell, az NYVSC játékosa még nincs 12 éves, de saját korosztályában, vagyis az U13-asok között (ahova jövőre fog igazán beleerősödni), sőt eggyel feljebb az U15-ösök között is tagja a magyar válogatottnak. Utóbbiak között ott lehetett a pécsi, tíz országot felvonultató Nation to Nation elnevezésű válogatott csapatviadalon, ahol cseh, ukrán, horvát, szlovén, szlovák és bolgár rivális ellen játszhatott.

– A második számú magyar csapatban kaptam helyet, ott is a harmadik pályán játszottam, de mivel a riválisok közül az első számú csapatok voltak az ellenfeleink, ezért az adott nemzet harmadik legerősebb játékosaival találkoztam, akik ugye tőlem egy korcsoporttal feljebb szerepelnek – foglalta össze a legutóbbi válogatott élményét Szentpáli Marcell. – A hatból négy mérkőzést megnyertem, ami jó eredménynek számított, bár mindig győzni szeretnék. Januárban a saját korosztályom, az U13-asok számára rendezik meg ugyanezt a csapatviadalt, amelyre bejelentkeztek az európai legjobbak közé tartozó dánok valamint a belgák is. Akkor kaphatok valós képet arról, hogy hova is tartozom a nemzetközi mezőnyben, hiszen vélhetően az első pályán kapok majd lehetőséget.

Marcell a Nyíregyházán elvégzett edzések mellett sokat gyakorol más városokban, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, vagy éppen a sportág Mekkájának számító Pécsen, hogy minél erősebb edzőpartnerei legyenek. Mindez sok lemondással és nem kevés anyagi ráfordítással is jár. Ezen a hétvégén Pécs felé veszi az irányt, ahol a válogatott kerettel már a januári megpróbáltatásra készül.

No meg arra, hogy az egyéni nemzetközi versenyeken minimum megismétli a tavalyi eredményeit, amelyek között szerepel a milánói elsősége, a dubrovniki és opatiai bronzérme, amelyek mellé párosban elsőség is párosult. A hazai porondon pedig az összes U13-as ranglista-verseny mellett korosztálya diákolimpiáját is megnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!