Sport

2017.12.05. 18:13

A világot jelentő deszkákig is eljuthatnak a szabolcsi diáksportolók

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A példátlan összefogás eredménye is, hogy ilyen remek évet zárt a megyei diáksport.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A példátlan összefogás eredménye is, hogy ilyen remek évet zárt a megyei diáksport.

Már csak azért is megéri sikeres sportolónak, edzőnek és testnevelőnek lenni, mert így az év vége felé többször is megünneplik őket. A múlt csütörtökön a nyíregyházi sportgálát rendezték meg, kedden pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület tartotta meg díjátadó ünnepségét.

A főszereplők között volt átfedés, és ha már átfedés… Az ünnepségen szót kapó Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója, valamint a házigazdaként felszólaló Baracsi Endre, az egyesület elnöke, úgy is, mint a megyei közgyűlés alelnöke is példátlannak nevezte a megyei és a nyíregyházi testvérszervek közötti együttműködést. Utóbbi a diákolimpiai érmek számára is igazán büszke lehet – erről árulkodtak az előttük elhelyezett serlegek, amelyek mind-mind jogos gazdájukra vártak. Ki csak a sport-, ki pedig a sport- és tanulmányi eredmények alapján lett megjutalmazva, és persze nem feledkeztek meg a nevelők munkájáról sem.

– Önmagunk dicséretét semmiképpen sem bízzuk másra, mert a végén még elmarad – vette a lapot a korábban elhangzott beszédek kapcsán dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) stratégiai osztályvezetője, aki persze nem magáénak, hanem Balogh Gábor MDSZ-elnökének tekinti a mondást, az ő üdvözletét is magával hozva. – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, azon belül Nyíregyházára jönni mindig különös élmény, mert itt valóban olyan összefogást látni, ami nagyon ritka az ország más pontjain. A megyei egyesületekben dolgozók munkáját dicséri mindaz, amit itt most tapasztalhatunk, az pedig különösen örömteli, hogy ilyen színpompás keretek között adhatjuk át az elismeréseket. A sok-sok remek eredmény közül egyet ki is emelnék, hiszen a nyíregyházi Vasvári-gimnázium V-VI. korcsoportban, a lányok között elért bajnoki címe azt is jelenti, hogy a világot jelentő deszkákra is ki tudnak lépni, hiszen jövőre Csehországban, Brnóban az iskolai sportvilágbajnokságon ők képviselik majd hazánk színeit.

És még a végére is maradt egy bejelentés: az idei tanév végén Nyíregyháza rendezi majd a labdajátékok IV. korcsoportos összevont diákolimpiai döntőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!