Sport

2017.12.20. 10:30

Csúcstartóként a legjobbak között

Nyíregyháza - Nyíregyházi meghívottjai is voltak a világversenyen pontszerző és idén rekordot elérő atléták gálaestjének.

Nyíregyháza - Nyíregyházi meghívottjai is voltak a világversenyen pontszerző és idén rekordot elérő atléták gálaestjének.

A sportág idei sikereihez igazán passzoló közegben, a Ferencváros Üllői úti stadionjának VIP-termében rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) az évzáró gálaünnepségén.

Ezen a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek is jutott szerep, hiszen közöttük is akadtak olyan versenyzők, akik éves eredményeikkel feliratták magukat és edzőiket a meghívottak listájára. Azok a sportolók – és edzőik – részesültek ugyanis az elismerésekben, akik az idei világversenyeken pontszerző helyen végeztek vagy 2017 során országos csúcsot értek el.

Utóbbiak közé tartozott az NYSC 4x200 méteres ifjúsági fiú váltója, amely Béni Gergő, Leveleki Bence, Kovács Máté, Téglási Ákos összetételben 1:31.62 perces idővel ért el új országos fedett pályás csúcsot. A versenyzők edzői: Bakosi Béla, Szalka Géza és Széles Imre. A diszkoszvető Szikszai Róbert az universiadén szerzett bronzérme kapcsán kapott meghívást és elismerést (az edzői közül Cserpák Róbert vett részt az eseményen), míg helye lett volna a gálán a londoni világbajnokságon 50 kilométeres gyaloglásban a hatodik helyen végzett Helebrandt Máténak (edzője Pokrovenszki József), de ő nem tudott részt venni az eseményen.

– Jó évet zártunk. Voltak érmeink felnőtt világversenyen, de ami a korosztályos világversenyeken történt, páratlan a korábbiakhoz képest – nyilatkozta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke. – Nagyon jól szerepeltünk a junior Európa-bajnokságon, az utánpótlás Európa-bajnokságon, és azt látni kell, hogy ők azok a versenyzőink, akikre számíthatunk a következő olimpiákon, világversenyeken.

KM, atletika.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!