Sport

2017.12.21. 12:05

Kék Cápák - A medencében is helyt kell állniuk

Nyíregyházas - A 2017-es évet győzelemmel lezáró Kék Cápák jótékonykodnak és vízilabdáznak is.

Nyíregyházas - A 2017-es évet győzelemmel lezáró Kék Cápák jótékonykodnak és vízilabdáznak is.

Lezárta a 2017-es évet a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata, ráadásul a szerdai miskolci győzelemmel (79–71) – ezt tudtuk. De arra csak a csütörtöki tájékoztatón derült fény, hogy a klub jótékonysági akcióban is részt vesz, illetve szilveszter előtt különös mérkőzést is vív.

– Úgy gondolom, hogy sikeresnek mondható az idei szereplésünk – vonta össze az év és a szerdai mérkőzés rövid értékelését Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgató és a csapatot működtető cég ügyvezetője. – A tavasszal véget ért szezont is eredményesen zártuk, hiszen a bajnokságban kevés híján a négy közé jutottunk, a Hepp-kupában pedig bronzérmet szereztünk. Az őszi folytatás is jól alakult, persze máig bánjuk a Bonyhád elleni első vereségünket. Miskolcon is bizonyítottuk, hogy talán most már képes idegenben is nyerni a csapat, ha így tudjuk folytatni a továbbiakban is, akkor még sikeresebbek lehetünk.

A másik két napirendi pontra áttérve Sitku Ernő bejelentette, hogy a klub közvetítésével a nyíregyházi Jósa András Kórház gyermekrehabilitációs osztályának juttatják el a Póny Játék Nagykereskedés által felajánlott játékokat, szebbé téve az ott gyógyuló gyerekek karácsonyát.

Ami pedig a szilveszter előtti programot illeti, az NB I B csoportban a dobogón „telelő” csapat 29-én különös meccsen vesz részt. Annak házigazdája az Aqua SE serdülőcsapata, helyszíne pedig a sóstói uszoda lesz, és ebből kitalálható, hogy a sportág a vízilabda.

– Volt már hasonlóban részem még játékoskoromban, akkor a végső sípszó gyakorlatilag a megfulladástól mentett meg – így Sitku Ernő. – Az Aqua SE vezetőségével jó a kapcsolatunk, ezt szeretnénk elmélyíteni ezzel a mérkőzéssel, amelynek természetesen a szórakozás lesz a lényege.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy már közel százhúsz gyerek vízilabdázik nálunk, sosem voltunk még ennyien, és a bébitől a serdülő korcsoportig valamennyi bajnokságban szerepel csapatunk – mondta Kántor Gábor, az Aqua SE vezetőedzője. – Szívesen látjuk a kosarasokat, és adott esetben állunk a visszavágó elé kosárlabdában is. Afelől persze nincs kétségem, hogy melyik meccset ki nyeri majd meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!