Sport

2017.12.12. 10:05

NYVSC-Big Boxing: Ricsi felnőtt bajnokként kezdi a vizsgaidőszakot

Nyíregyháza - Nagy Lajos tanítványa remek és igen sikeres esztendőt zár.

Nyíregyháza - Nagy Lajos tanítványa remek és igen sikeres esztendőt zár.

Kiváló finálékat hozott a férfi ökölvívók országos bajnoksága, amelynek az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnok adott otthont. A 64 kilósoknál Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing kiválósága állt a piros sarokba.

Nagy Lajos tanítványa meg­győzően menetelt a döntőig, hiszen Dévényi Dominik és Sarcia Nikola ellen egyhangú pontozással (5–0) nyert, míg a második meccsen Novák Ádám feladta a számára kilátástalan küzdelmet. A kék sarokban a súlycsoport címvédője, Fodor Milán (Vasas) állt. A két bunyós a válogatott edzőtáboraiban már kesztyűzött egymás ellen, ám meccsen először néztek farkasszemet.

Betartotta a jó taktikát

– Természetesen a döntő volt a legnehezebb mérkőzés. Az volt a taktika, hogy sok mozgásból legyenek ritmusváltások, forgassa le oldalra ellenfelét és ne álljon le bunyózni, mert közelharcban jó Milán. Ez a stílusa, nagy iramban sok ütés, jó állóképességgel. Nagyrészt bejött, amit elterveztünk és megoldotta Ricsi, igaz amolyan erődemonstrálásként néhányszor oda is állt az adok-kapokba. Jól csinálta, hangsúlyos találatai voltak, nagyon színvonalas meccset bunyóztak, a bajnokság egyik legjobb találkozója volt – értékelte tanítványa szereplését Nagy Lajos.

– Ez kemény és sikeres év volt. Kezdődött azzal, hogy Ricsi súlycsoportot váltott és fellépett a 64 kilóba. Az utánpótlás-Eb-n és a felnőtt Európa-bajnokságon egyaránt két nyertes meccsel végzett az ötödik helyen. Utóbbival kvalifikálta magát a hamburgi világbajnokságra, ahol legjobb magyarként egy győztes meccsel a tizenhat közé jutott. Voltak nemzetközi tornái is, a bajnoki aranyérem pedig méltó befejezése volt a szezonnak. Soha rosszabbat! – így Nagy Lajos.

– Igaz, Milánnal a válogatott edzőtáborában már kesztyűztünk egymással, de ez azért teljesen más volt. Mindketten nyerni akartunk, odatettük magunkat, elég kemény csata volt.

– Hál’ istennek meg tudtam oldani, megcsináltam azt, amit bebeszéltünk. Sűrű év volt, voltak eredmények, de még nincs vége – summázott véleményt a bajnok Kovács Richárd.

Valóban nincs, ám ez már nem bunyó lesz. Ricsi egy hét pihenőt kap, aztán majd folytatja az edzéseket. Ám a főszerep most nem a kesztyűké lesz, hanem a tankönyveké. A Nyíregyházi Egyetem másodéves történelem–testnevelés szakos hallgatójára a vizsgaidőszak meccsei várnak. Remélhetőleg a bajnokságon mutatott sikerekkel...

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!