Sport

2017.12.19. 10:54

Ropogott a kéz, eltört a csont

Nyíregyháza - A műtéten átesett kosárlabdázóra, Papp Klaudiára hat-nyolc hetes kihagyás is várhat.

Nyíregyháza - A műtéten átesett kosárlabdázóra, Papp Klaudiára hat-nyolc hetes kihagyás is várhat.

Különös, hogy éppen Papp Klaudia sérülése (valamint több csapattársának betegsége) volt az egyik ok, ami miatt elhalasztották a december 2-ára kiírt Diósgyőr U23–Nyíregyházi Kosársuli amatőr női NB I-es mérkőzést. Az NYKS irányítójának akkor még „csak” a bokája ficamodott ki és a könyöke fájt, azóta viszont a kezét meg kellett műteni, mert a Kecskemét elleni szombati meccsen újra megsérült. Így persze nem léphetett pályára hétfőn, csapata a Diósgyőr U23 otthonában játszott mérkőzésén, amelyet 75–55-re nyertek meg a hazaiak.

– A jobb kezemben a négyes kézközépcsontom szenvedett ferde törést, és mivel a csont el is mozdult, elkerülhetetlenné vált a műtét – mondta a mátészalkai kórházban elvégzett beavatkozás után Papp Klaudia. – Az az érdekes, hogy nem is emlékszem pontosan, hogy mikor történt meg a baj, csak annyira, hogy a második negyed végén volt egy kis kavarodás az ellenfél palánkja alatt, és talán akkor akadt be a kezem az ellenfél egyik játékosába vagy annak mezébe. Akkor még nem is fájt annyira, csak annyit éreztem, hogy ropog a kezem, de azt hittem, hogy kiugrott a helyéről a csont. Aztán az ügyeleten készült röntgenfelvétel kimutatta a törést. A kórházat kedden elhagyhatom, de a gipszet még három hétig viselnem kell, a teljes felépülés pedig hat-nyolc hétig tarthat. Korábban elkerültek a sérülések, de az elmúlt egy hónapban sajnos kijutott belőlük. Mivel a jobb kezemről van szó, nehézséget okoz majd a szerdai egyetemi zárthelyi dolgozatom megírása is.

A tavalyi alapcsapatból a bajnokságot nem kezdte meg a kosársulisokkal Páll Vivien és Farkasinszki Orsolya, most Papp Klaudia dőlt ki a sorból. A csapat ugyan még a felsőházi tagságot érő harmadik helyen áll a Piros-csoportban, de elsőszámú irányítója nélkül vajmi kevés esélye van ennek a pozíciónak a megtartására. Főleg, hogy a centergondok enyhítésére igazolt Fister Alexandra Csenge is távozott menetközben a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!