Sport

2017.12.04. 14:13

Sok-sok érmet és pontot lőttek

Nyíregyháza - A Nyíregyházi PLE serdülő versenyzői jól szerepeltek a hazai rendezésű országos bajnokságon.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi PLE serdülő versenyzői jól szerepeltek a hazai rendezésű országos bajnokságon.

A Hungarian Open előtt serdülőké volt a főszerep a Continental Arénában, ahol a korosztály országos bajnokságát is megrendezték. Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, akiket ámulatba ejtette a profin berendezett küzdőtér.

A Nyíregyházi PLE csapata 18 versenyzővel indult el a kicsik legrangosabb versenyén, és több számban is taroltak. A légpisztoly húsz lövéses versenyszámban az egy héttel korábbi országos diákolimpiai második helyezettjét senki nem tudta legyőzni, így a csupán 11. éves Lénárt Eszter lett a bajnok, míg csapatban a lányok (Lénárt Eszter, Papp Dorina, Kemenes Hanna) az ezüstérmet szereztek meg. A fiúknál Torkos Zsolt a második helyen végzett, csapattársai közül Pásztor Péter Bendegúz az ötödik, Kiss Hunor Álmos a hatodik helyen végzett. Így a nyíregyházi fiú csapatnál nem volt jobb, ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A légpisztoly negyven lövéses versenyszámban a lányoknál Vaskó Fanni kiegyensúlyozottan versenyzett, így a a dobo harmadik fokára állhatott. Az NYPLE csapata (Vaskó Fanni, Balogh Nikoletta, Simon Alíz) kicsivel lecsúsztak a dobogóról így negyedikek lettek.

A pisztolyos húsz lövéses lánycsapat puskában is megmutatta tudását, a Lénárt Eszter, Papp Dorina, Kemenes Hanna trió ebben a versenyszámban is a második helyet szerezte meg. A puskás fiúk csapata (Széles Bálint, Simán Attila, Békési Nimród) nagyon szoros küzdelemben végül a negyedik helyezést szerezték meg, míg a Pataki János, Gyuris Korné, Pásztor Péter Bendegúz trió az ötödik lett.

Rendhagyó és új versenyszámként megrendezték a serdülő vegyes páros mix viadalt. A pisztolyosoknál a Lénárt Eszter, Torkos Zsolt összetételű nyíregyházi csapat megállíthatatlannak bizonyult, így ők lettek a bajnokok, megszerezve ezzel a Polgármester Nagydíja címet. Ugyanebben a versenyben a Vaskó Fanni, Pásztor Péter Bendegúz a harmadik, Papp Dorina és Kiss Hunor Álmos a negyedik helyen végzett.

A nyíregyházi csapat végül 44 olimpiai pontot gyűjtött, ezzel az egyesületek versenyében a második helyen végzett.

Serdülő bajnokság, Continental Aréna

A Nyíregyházi PLE versenyzőinek pontszerző eredményei

Fiúk

Légpuska (20 lövés)

Csapat: 4. NYPLE A (Széles Bálint, Simon Attila, Békési Nimród), 5. NYPLE B (Pataki János, Gyuris Kornél, Pásztor Péter Bendegúz).

Légpisztoly (20 lövés)

Egyéni: 2. Torkos Zsolt, 5. Pásztor Péter Bendegúz, 6. Kiss Hunor Álmos. Csapat: 1. NYPLE (Torkos Zsolt, Pásztor Péter Bendegúz, Kiss Hunor Álmos).

Lányok

Légpuska (20 lövés csapat)

Csapat: 2. NYPLE (Lénárt Eszter, Papp Dorina, Kemenes Hanna).

Légpisztoly (40 lövés)

Egyéni: 3. Vaskó Fanni. Csapat 4. NYPLE (Vaskó Fanni, Balogh Niki, Simon Alíz).

Vegyes páros

Légpisztoly 1. Lénárt Eszter, Torkos Zsolt, 3. Vaskó Fanni, Pásztor Péter Bendegúz, 4. Papp Dorina, Kiss Hunor Álmos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!