Sport

2018.01.28. 17:23

5. Nyírerdő Kupa - Az Ibrány az új megyei teremkirály

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Madalina-legénység a nagydöntőben hétméteresekkel gyűrte le a Nyírgyulajt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Madalina-legénység a nagydöntőben hétméteresekkel gyűrte le a Nyírgyulajt.

Nem kispályás mezőny állt össze az 5. Nyírerdő Kupa megyei teremlabdarúgó torna végjátékára. Az előző kiírásban a nyolcas döntőbe masírozó együttesek közül öt ezúttal is érdekelt volt az esemény zárószakaszában, jelesül a nyíregyházi Filo Focicsarnokban, vagyis a „műfaj” specialistáinak színre lépése garantálta, hogy izgalomban nem lesz hiány. Tavaly megdőlt a tétel, miszerint a sportág ezen változatát egyszerre tizenketten játsszák és mindig a Nyírgyulaj nyer, mert a Rakamaz kaparintotta meg a míves serleget. Hiába suttogták sokan most is, hogy na majd most, Lukács Tibor legénysége visszafoglalja a trónt – nem így történt.

Igaz, a gyulajiak makulátlan mérleggel végeztek a csoport élén, a mindaddig ugyancsak hibátlan Újfehértó elleni rangadó megnyerésével masíroztak a fináléba, amelybe a másik ágról a szintén három győzelmet felmutató Ibrány „érkezett”.

Időrendi sorrendben előbb a bronzmeccs fűtötte fel a hangulatot. Mégpedig alaposan, mert a felek becsületesen oda tették magukat, az Újfehértó pedig hétméterespárbajban múlta felül a Tiszavasvárit.

A nagydöntőben Lovas Norbert góljával a Nyírgyulaj szerzett vezetést, kisvártatva azonban jött a válasz: a torna legjobb játékosának méltán megválasztott Kiss Tamás egyenlített. Mivel a folytatásban kevés helyzet adódott, a változatosság kedvéért ismét hétméteresekre bízták a döntést, az ibrányiak lába nem remegett meg, ők kerekedtek felül az idegek harcában. Így Madalina György edző, no meg négy futballista, Deme Attila, Csáki József, Majoros Ádám és Szobonya Gábor „megvédte” címét, ők ugyanis éppen Rakamazról igazoltak a nyáron a Tisza-parti egylethez.

- KM-KT -


5. Nyírerdő Kupa

Megyei teremtorna, döntő

A csoport: Újfehértó–Gyulaháza 1–0, Nyírgyulaj–Levelek 3–1, Nyírgyulaj–Gyulaháza 6–2, Újfehértó–Levelek 2–0, Nyírgyulaj–Újfehértó 3–2, Gyulaháza–Levelek 3–2

A csoport végeredménye: 1. Nyírgyulaj 9 pont, 2. Újfehértó 6, 3. Gyulaháza 3, 4. Levelek 0.

B csoport: Napkor–Apagy 4–1, Ibrány–Tiszavasvári 2–1, Ibrány–Apagy 2–1, Napkor–Tiszavasvári 1–2, Ibrány–Napkor 5–0, Apagy–Tiszavasvári 1–5

A csoport végeredménye: 1. Ibrány 9 pont, 2. Tiszavasvári 6, 3. Napkor 3, 4. Apagy

A 3. helyért: Újfehértó–Tiszavasvári 1–1, hétméteresekkel: 5–3

Döntő: Ibrány–Nyírgyulaj 1–1 (1–1), hétméteresekkel: 4–2

Gól: Kiss T., illetve Lovas N.

Különdíjasok. A torna legjobb kapusa: Tóth Norbert (Tiszavasvári). Gólkirály: Fekete Gábor (Nyírgyulaj, 28 góllal).

Legjobb mezőnyjátékos: Kiss Tamás (Ibrány). Legsportszerűbb csapat: Apagy.


[related-post post_id="3745502"]

[related-post post_id="3743166"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!