Sport

2018.01.02. 09:12

A parasztvakításnak nincs értelme

Tiszavasvári - Kiss Gábor tavasszal minden mérkőzés után azt szeretné nyilatkozni, hogy büszke játékosaira.

Tiszavasvári - Kiss Gábor tavasszal minden mérkőzés után azt szeretné nyilatkozni, hogy büszke játékosaira.

Valami megtört. Nem kicsit. Az előző évadban a felettébb jól muzsikáló, harmadik helyet megcsípő Tiszavasvári az őszi idényben beragadt, ráadásul vastagon kiérdemelte a legrapszodikusabb megyei első osztályú futballcsapat nem éppen hízelgő címkéjét. A Kiss-legénység nagyon leszúrt jó néhány fellépést, így igazából elsüthető az örökbecsű mondás: innen szép a feltámadás.

– Bármennyire is szeretnénk a dolgokat megmagyarázni, kifogásokat keresni, nem lehet – ütött meg kritikus hangot Kiss Gábor, a Tiszavasvári edzője. – A hátunk mögött hagyott fél évben egyértelműen csalódást keltő teljesítményt nyújtottunk. Mindezt alátámasztja a tabellán elfoglalt helyezésünk, a hazai szereplésünk, kapott góljainak száma. Ezek tények, amit nem megmagyarázni kell, hanem kijavítani. Egyértelmű, érzékenyen érintett minket, hogy egy komplett, új védelmet kellett „építenünk”, melynek még korántsem értünk a végére. A nyáron igazolt játékosok egytől egyik alkalmasak a feladatra, hogy segítsék a csapatot, viszont látni kell, nem minden keretünkben lévő játékos hozta a tőle jogosan elvárt jó teljesítményt. A szezon közben sokszor vontam kérdőre játékosaim produkcióját, amit joggal tettem, mert ők is tudják, sokkal több van bennük. Az csak „parasztvakítás” lett volna, ha minden mérkőzés után lenyilatkozom, mennyire büszke vagyok rájuk, mivel mindent megtettek a siker érdekében, de ezzel csak őket csaptam volna be, mert semmi valóság alapja nem volt.

Kiss Gábor olykor valóban nem vattázta véleményét a látottakkal kapcsolatban, abban azért bízhat, hogy a folytatásban többször lesz alkalma dicsérni.

– A jövőt illetően pozitívan nézek az előttünk álló időszakra, már csak azért is, mert tudjuk a remény hal meg utoljára. A keretünkben nem tervezünk változásokat, képesnek tartom a srácokat arra, hogy a tabellán feljebb araszoljunk, és minimális célkitűzésünket teljesítsük. Erre egy megoldást látok csupán, mégpedig azt, hogy tavasszal minden mérkőzés után tiszta szívből tudjam nyilatkozni: büszke vagyok minden egyes játékosomra!

KM-KT

Vasvári variációk

A Tiszavasvári megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói

10. Tiszavasvári 15 5 3 7 23–26 18

Hazai pályán: 7 3 1 3 11–11 10

Idegenben: 8 2 2 4 12–15 8

Házi góllövőlista. 12 gólos: Nagy István. 3 gólos: Szolyka Gergő. 2 gólos: Cseh Kristóf, Szaffián Szabolcs. 1 gólos: Kóka Róbert, Kondora Konrád, Tudja Dávid, Ujj Levente.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!