Sport

2018.01.02. 09:31

Erőnek erejével: újabb babérokra törve

Nyírtelek - A nyírteleki Kiss Tibor sikeresen váltott műfajt, közben saját csapatot alakított.

Nyírtelek - A nyírteleki Kiss Tibor sikeresen váltott műfajt, közben saját csapatot alakított.

Akinek bejött az élet. Leginkább pedig a nagy váltás. A 2016-ban szerzett testépítő világbajnoki cím után Kiss Tibor gondolt egy merészet és átnyergelt az erőemelésre. Ha már profilt váltott, hát nem adta lejjebb: ebben a műfajban Világkupa aranyat vághatott zsebre.

Bemelegítésként tavasszal guggolásban megnyerte a magyar professzionális Ligakupát – Egerben, ezzel a nyírteleki „Herkules” kvalifikálta magát GPC Világkupára. Majd „beugrott” egy fekvenyomó ezüstérem (195 kg) a szlovákiai Világkupa diadalon, ugyanebben a szakágban Siófokon is a legjobbnak bizonyult saját kategóriájában. A csúcspontot a Felsőzsolcán rendezett, már emlegetett Világkupa fellépés jelentette, ahol guggolásban 255 kilogrammos teljesítménnyel állhatott a dobogó legfelső fokára. S nincs megállás.

– Megalakult a Kiss Team, amelynek színeiben az irányításommal készülő versenyzőim útját kívánom egyengetni – jelezte Kiss Tibor. – Mindeközben ismét testépítésben indulok, profi kártyát akarok szerezni. ezen kívül készül egy film, ebben tanítóm, a fájdalmasan korán elhunyt Kormány Mihály is benne lesz, na és Fazekas János, Czentye Péter, valamint dr. Gődény György is szerepet kap. Szóval sok tervet dédelgetek, újabb célokat tűztem magam elé.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!