Sport

2018.01.04. 09:31

Fatum-Nyíregyháza - Barangolás a kontinensen

Nyíregyháza - A két napos szlovéniai túra után a jövő héten már Belgiumban lesz jelenése a Fatumnak.

Nyíregyháza - A két napos szlovéniai túra után a jövő héten már Belgiumban lesz jelenése a Fatumnak.

Ez az év is jól kezdődik. Mégpedig külföldi turnésorozattal, miközben a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata bebarangolja a fél kontinenst. A nyírségieknek előbb Mariborban lesz jelenésük, ahol a Közép-európai Liga soros állomásán két szlovén riválissal találkoznak, majd alig néhány nappal később, jelesül január 10-én már Beverenben lépnek pályára: a belga Axterix Avo elleni CEV-kupa visszavágó teljesítése a kötelező a penzum.

Pénteken tehát a házigazda Branik Maribor, huszonnégy órával később a Calcit Kamnik elleni bevetéssel indítja idei programját a Fatum. Horváth András együttese eleddig öt összecsapást vívott a KEL csatározásai során: két győzelem mellett három vereség a mérleg, így pillanatnyilag a hetedik helyen tanyázik a tíz klubot felvonultató nemzetközi esemény tabelláján. Ugyanakkor mindkét aktuális vetélytárs szénája jobban áll, ráadásul a Maribor egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Vagyis az erőviszonyok alapján nem éppen a magyar gárda számít esélyesnek.

– A szezon hátralévő részében már nem lesz könnyű meccsünk, sem a hazai, pláne a nemzetközi porondon – szögezte le Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője utalva arra, hogy hamarosan rajtol a felsőházi küzdelem is a honi színtéren. – Mindkét szlovén csapat jó erőkből áll, amiben nincs semmi meglepő, ebben a sorozatban nincs gyenge ellenfél. A Maribor például több szlovén válogatott játékost foglalkoztat, a keret pedig évek óta együtt szerepel, egyelőre csak erre a mérkőzésre fókuszálunk, de természetesen a másik hazai együttesről is rendelkezünk információval. Többször beszéltünk már arról, hogy a Közép-európai Ligában számunkra tanulás lehetőségét kínálja, lássuk, felmérjük, mire vagyunk képesek, mindezt a magyar bajnokságban szeretnénk kamatoztatni.

KM-KT

Röplabda

Közép-Európai Liga, női

Az állás: 1. Olomouc (cseh) 17 pont, 2. Békéscsaba 13, 3. Branik Maribor (szlovén) 12, 4. Calcit Kamnik (szlovén) 7, 5. Mladost Zagreb (horvát) 6, 6. Strabag Bratislava (szlovák) 6, 7. Fatum-Nyíregyháza 6, 8. Vasas 4, 9. Slavia Bratislava (szlovák) 1, 10. Sokol Post (osztrák) 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!