Sport

2018.01.06. 20:08

Fatum-Nyíregyháza - Nem adták olcsón a bőrüket

Nyíregyháza - A pénteki bravúrgyőzelem után nagy csatában bukta el a második szlovéniai meccsét a Fatum.

Nyíregyháza - A pénteki bravúrgyőzelem után nagy csatában bukta el a második szlovéniai meccsét a Fatum.

Tanulni ment a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata Mariborba, és jeles kalkulussal mondta fel az első leckét a Közép-európai Liga aktuális állomásának első vizsgáján. Pénteken a 14-szeres bajnok, a küzdelemsorozatban mindeddig hibátlan házigazda Branik ellen kellemes meglepetésre nyertek a nyírségiek, akik alig huszonnégy órával később a másik szlovén együttes, a Calcit Kamnikkal szemben próbálták tovább fényezni bizonyítványukat – ugyancsak Mariborban.

A vendéglátók malmára hajtotta vizet, hogy ők rápihentek az összecsapásra (ők csak szombaton kezdték a hét végi programot...), ami éreztette hatását. Noha 10:6-os állás után még visszakapaszkodott, minimálisra csökkentette hátrányát a Fatum, a lendületesebb Kamnik csakhamar ismét elhúzott, ami döntőnek bizonyult.

De nem adta könnyen a bőrét a Horváth-gárda, amelynek a második etap elején szerzett előnye (2:4, 10:13, 17:20) csaknem kitartott, a végjátékban azonban megint a szlovén hölgykoszorú akarata érvényesült.

Mindez már előrevetítette, hogy az újabb bravúr esélye elúszik. Annál is inkább, mert a harmadik szettben sem lassított a Calcit, bár a „nyakán csüngött” a Fatum, olyannyira, hogy a korán kialakult két-három pontos különbséget a hajrára eltüntette, miközben 24:21-es hazai vezetést követően öt játszmalabdát hárított! A vereséget mégsem tudta elkerülni, az összkép azért így sem rossz, a Maribor legyűrése szép fegyvertény volt.

KM

Közép-európai Liga

Calcit Kramnik (szlovén)–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (14, 25, 26)

Maribor, 50 néző, v.: Brlas, Matecic (horvátok)

Nyíregyháza: G. Franchesco 2, Matics 10, Fernandez 10, Kalotai 6, Kalicsanin 8, Villám L. 10. Csere: Tóth F.(liberó), Kotormán 2, Kundrák. Edző: Horváth András.

Horváth András: – A két nap során nagyon erős ellenfelekkel találkoztunk és a mutatott hozzáállással abszolút elégedettek lehetünk. Jobban kezdtük a januárt, mint ahogy befejeztük a decembert, az pedig, hogy a Maribort sikerült „elkapni”, extra motivációt adhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!