Sport

2018.01.02. 15:33

Ki mit vár 2018-tól?

Nyíregyháza - Közéleti személyiségeket, cégvezetőket, művészeket, sportolókat kérdeztünk arról, mit várnak a 2018-as esztendőtől.

Nyíregyháza - Közéleti személyiségeket, cégvezetőket, művészeket, sportolókat kérdeztünk arról, mit várnak a 2018-as esztendőtől.

Több legyen, mint egy klub

Az az érzésem, hogy nagyon jó évet kezdtünk. Abszolút hurráoptimizmus fog el, ha a 2018-as esztendőre gondolok. Úgy vélem, mindenki számára érzékelhető, hogy nagy erőfeszítéseket teszünk azért, hogy a Szpari több legyen, mint egy klub. Nyáron elindult egy folyamat és most is tartom, hogy egy új történethez, annak megvalósításához kell másfél esztendő. Ezért bízom benne, hogy karácsonyra minden úgy fog majd kinézni, ahogyan azt közösen elterveztük.

Dr. Elbert Gábor, a Nyíregyháza Spartacus sportszakmai ügyvezetője

Új szak indul, új hallgatók jönnek

Folytatva a hagyományokat, az idén is szeretnénk új szakot indítani a karon, ehhez csak az utolsó engedélyre várunk. Komoly feladatot ad a szociális munka alapszak bekapcsolása a duális képzésbe, s az ehhez elnyert pályázati támogatás, melyben komoly eszközfejlesztések is szerepelnek. Öröm, hogy az angol nyelvű egészségügyi szociális munkás mesterképzésünkre érkeznek az új jelentkezések, ha minden jól alakul, ghánai, Fülöp-szigeteki, dubai, pakisztáni, de talán még Sierra Leone-i diákot is köszönthetünk a karunkon.

Dr. Fábián Gergely, a DE Egészségügyi Kar dékán-helyettese

Megkezdődhet az érdemi munka

Azt várom, hogy a vadászterületek elosztása után helyreáll minden, illetve jogilag is rendeződnek a vadászattal és a vadászterületekkel kapcsolatos kérdések, s megkezdődhet az érdemi munka. Bízom abban, hogy megindul egy olyan minőségi és mennyiségi fejlődés, amellyel a magyar vadgazdálkodás hírnevét tudjuk öregbíteni, mindehhez hozzátartozik a külföldi és a hazai vendégvadászok megfelelő kiszolgálása is. Mindennek a kamara feltétlen támogatója, illetve motorja kíván lenni.

Fazekas Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara titkára

Az idén is várják az önkénteseket

A Tabulapláza Alapítvány munkatársaként bizakodóan tekintek az előttünk álló új évre, hiszen a Labor Café ismertsége 2017-ben tovább növekedett, ahogy az igény is a közösségi terekre. Ez számunkra azt jelenti, hogy 2018-ban az eddigi két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adománykávézó mellett további városokban nyílhatnak újabbak. Programjaink köre folyamatosan bővül, így az új esztendőben is várjuk azokat, akik az önkéntességre úgy tekintenek, mint karrierjük építőkövére.

Fekete Éva, a Labor Café vezetője

Jó egészséget, szeretetben

Ha az előttünk álló esztendőre gondolok, most is azt kívánom elsőként, amit ilyenkor mindig: Valaki, ott a magasban tartson meg nagyon sokáig egészségben, a családtagjaimmal együtt. Kívánok a két leányomnak sikeres vizsgákat az egyetemen, nyugodalmas évet a pedagógus feleségemnek, és egy kicsivel több szabadidőt, amit velük, illetve a természetben tudok eltölteni. A munkatársaimnak szintén jó egészséget, munkájukban szakmai sikereket, családjukban szeretet.

Guti László, a Magyar Államkincstár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója

Minőségi emberi kapcsolatokat

Nagy reményekkel tekintek az új esztendő elé, s bízom abban, hogy az anyagias szemlélet mellett nagyobb teret kaphatnak a kultúra értékei, és a minőségi emberi kapcsolatok. Időnként a színház is az árnyékvilágban jár, amikor a valót próbálja visszatükrözni, de remélem, klasszikus, veretes előadásokból is egyre több lesz. Mindemellett jó egészséget remélek magamnak, s kívánom ezt valamennyi embertársamnak. Közben pedig a legutóbb megjelent könyvem útját egyengetem, s jövőre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra készülünk.

Gyuris Tibor színművész

A londoni formáta berlini Eb-n

Bízom benne, hogy 2018 nem úgy indul, mint az elmúlt esztendő. Remélem, elkerülnek a sérülések, a betegségek és egy jó alapozást követően vághatok majd neki a versenyszezonnak. Természetesen az országos bajnoki címeket szeretném megvédeni, az idei fő versenyt pedig az augusztusi, berlini Európa-bajnokság jelenti. Ezen szeretnék bizonyítani és az első nyolcban végezni, tartani azt a formát, amellyel a londoni világbajnokságon hatodikként tudtam célba érni.

Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentum válogatott gyaloglója

Több építkezést a kkv-k örömére

Az ipartestületünk tagjainak azt kívánom, hogy az építőipar az idén még nagyobb fejlődést mutasson. Már pedig ha így lesz, még több lehetőség nyílik nem csak a nagyvállalkozók, a multik előtt, de a mikro- és kisvállalkozások gyarapodására is. Így a kisebbek szintén munkához, jövedelemhez jutnak, ami a családjaiknak is örömére válik. Ezen kívül kívánok minden magyar állampolgárnak sok erőt, boldogságot és még sikeresebb esztendőt, mint a tavalyi volt.

Huray Gábor, a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület ügyvezető elnöke

Motivált, ügyes gyerekeket

Az új esztendőben mindenek­előtt jó egészséget és lendületet kívánok ahhoz, hogy a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium centenáriumi évét eredményesen és emlékezetesen zárhassuk le. Amit eddig elterveztünk, azt sikerült színvonalasan végrehajtanunk. Pedagógus kollégáim számára mindenképpen alkotói nyugalmat és derűt, a gyerekeknek pedig tananyagcsökkentést szeretnék 2018-ban. Jó lenne, ha ebben az esztendőben minél több időt tölthetnék a lányaimmal, és vágyom egy nagy utazásra is.

Huszárné Kádár Ibolya, intézményvezető

A célom minden évben ugyanaz

Szeretném, ha az internet világa az idősebbek előtt is nyitott könyv lenne, és előszeretettel „forgatnák” azt, ha informálódni, kikapcsolódni vagy éppen csevegni, levelezni támad kedvük. Bízom benne, hogy hamarosan új számítógépekkel gazdagodik az intézményünk, és alapfokú képzések indulhatnak a simai könyvbirodalomban. A célom évről évre változatlan: minél sokrétűbb szolgáltatás- és programcsokorral valamennyi generációval megismertetni, mi több, megszerettetni a könyvtár világát, varázsát.

Jónás Kinga, a Csengersimai Könyvtár és IKSZT vezetője

Növekszik az érdeklődés

Az egyetemen elsőként, 2015-ben indult el a duális képzés, mégpedig a Műszaki és Agrártudományi Intézet gépészmérnöki szakán. Ez a képzési forma mára már hat szakon érhető el. Egyik legnagyobb előnye, hogy a hallgatók vállalati, üzemi környezetben, valós problémák és feladatok megoldásával töltik gyakorlati idejüket, így jelentős szakmai tudásra és tapasztalatra tesznek szert. Bízom benne, hogy 2018-ban minél több fiatal választja egyetemünk duális szakjait.

Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetének igazgatója

Több „színt” és pályázati forrást

Közel fél évtizede vagyok elnöke a megyében élő látássérülteket segítő civil szervezetnek. Büszke vagyok a közösen elért eredményekre, a mintegy 300 fős tagságunk hűségére, a sikeres programjainkra, legyen szó érdekképviseletről, érzékenyítő foglalkozásokról, mentális gondozásról, konferenciákról, kirándulásokról, kulturális rendezvényekről. Bízom benne, hogy 2018-ban még több tagja és támogatója, pályázati lehetősége, ezáltal színesebb, lüktetőbb éve és élete lesz az egyesületünknek.

Markóczi Mária, a Nyírségi Látássérültek Egyesülete elnöke

Szakszerű, gyors ítélkezést

Mozgalmas év lesz, hiszen elkezdődik a törvényszéken az ügyfélközpont kialakítása, az új Polgári és Közigazgatási Perrendtartás kihívás elé állítja a bírói kart, de azt várom, hogy a törvényszéken és a járásbíróságokon folytatódik a magas színvonalú munka. Független bíráink ítélkezzenek szakszerűen, időszerűen, működésünk legyen átlátható, kiszámítható, erősödjön a szolgáltató jellegünk! A Nyitott bíróság program keretében sokan ismerjék meg a bíróságok munkáját, növelve így a társadalmi elfogadottságunkat.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke

Jogosítvány és kitűnő érettségi

Szeretnék egyre nagyobb sikereket elérni a zenei pályán. Tennék is érte teljes szívemmel, lelkemmel: jobbnál jobb dalokkal és klipekkel szeretném megörvendeztetni a kedves rajongóimat. Bízom benne, hogy az új esztendőben is nagyon sok helyre hívnak, számomra minden fellépés egy új kihívás. Jó volna 2018-ban megszerezni a jogosítványt, és szeretnék kitűnőre érettségizni. Az pedig az alap, hogy a kedves családom egészségben, boldogságban, szeretetben, békében, hitben, vidámságban és szerencsében éljen.

Opitz Barbara énekesnő

Fellépések és fesztiválok

Terveznünk nem nagyon kell, ugyanis a Cantemus Kóruscsalád kórusainak már megtelt a 2018-as naptárja. Lesz fellépésünk Budapesten a Müpában, Mozart Rekviemjét adjuk elő a párizsi Théátre des Champ-Élysées-ben, az Ifjúsági Vegyeskarral szerepelni fogunk Bécsben, lesz egy közös projektünk a Budapesti Fesztiválzenekarral, nyáron pedig újra jön a Cantemus Fesztivál Nyíregyházán, sok külföldi fellépővel. Azt kívánom, győzzük beteljesíteni a sok csodálatos feladatot, amivel a sors megajándékoz bennünket.

Szabó Soma, Liszt Ferenc-díjas karnagy

Több koncertet és sok új dalt

A Karmapirin zeneileg nagyon jól halad, ettől függetlenül, ha kívánhatnék, még több koncertet, sok-sok új dalt és egy új lemezt írnék arra a bizonyos listára. A magunk mögött hagyott esztendő mellett szól, hogy beköltöztem Nyíregyházára és lett új munkám, azonban minden más téren katasztrófa volt 2017, úgyhogy ha lehet, az idén egy kis nyugalmat és békét szeretnék magam körül. Ha mindezek mellett több szeretet és boldogság venne körül, semmi okom nem lenne a panaszra – bár azt hiszem, így sincs.

Szakos Andrea énekesnő

Megállítani a zsugorodást

Az idén végre elkezdődhet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almáskertek modernizációja, amely reményeink szerint megállíthatja az egyre zsugorodó almatermő-terület további csökkenését. 2017-ben rendkívül kedvező piaci szituáció alakult ki, rég nem látott értékesítési árakkal, melyeket nehéz lesz felülmúlni az új évben. Úgy gondolom, a minőségi gyümölcsnek mindig lesz piaca, ezért bizakodva nézünk a 2018-as esztendő elé, melyhez fagy-, jég- és viharmentes gyümölcsöző évet kívánok mindenkinek.

Dr. Takács Ferenc, az ÉKASZ elnöke

A fejlesztések éve lesz az idei

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár most nyert 118 millió forintot tanulást segítő infrastrukturális fejlesztésre, melyből felújítjuk a Vécsey utcai fiókkönyvtárunkat, a központi könyvtár oktatótermét modern eszközökkel látjuk el. Kamasz-teret alakítunk ki, fejlesztjük a könyvtár-informatikai rendszerünket, önkölcsönző pultot és hangoskönyv-terminált is tervezünk. A fejlesztéstől azt várom, hogy a megyei könyvtár a térség vezető multifunkcionális közösségi terévé, információszolgáltató központjává válik.

Tomasovszki Anita, a megyei és városi könyvtár igazgatója

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!