Sport

2018.01.12. 12:52

Kozma Péter emléktorna - Törőcsik volt a kedvence

Nyíregyháza - Kozma Péter emlékére rendeztek – hat megyei csapat részvételével – focitornát Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Kozma Péter emlékére rendeztek – hat megyei csapat részvételével – focitornát Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal életében tragikus fejezet volt, amikor Kozma Péter – a hivatal második kormánymegbízottja – 2017 március 4-én, 58. évében megrázó hirtelenséggel elhunyt. Emlékét megőrizve hagyományteremtő céllal focitornát szerveztek Filo Sportcentrumban, hat meghívott csapat részvételével. A házigazda mellett Hajdú, Heves, Vas, Nógrád és Somogy megye együttesei léptek pályára.

– Szívesen jöttem, mert Kozma Péter 1979 óta a barátom volt – közölte dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár megnyitó beszédében. – Ha futballról volt szó, lehetett az akár hajnali fél kettő, mindig ráért. Nagy Újpest drukkernek számított, Törőcsik András volt a kedvence, nem véletlenül. Sok meccsre járt, nekem pedig, ha Nyíregyháza kerül szóba, mindig az ő neve jut eszembe, merül fel bennem.

Dr. Kovács Ferenc polgármester ugyancsak tiszteletét tette az eseményen, akárcsak Román István kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal vezetője.

– Azt gondolom, ez a torna nem csupán a foci szeretetéről szól, Kozma Péter ugyanis nem mindennapi ember volt – taglalta Román István. – Kevesen ismerték valójában, holott olyan szólásai voltak, amelyek még most is gyakran emlegetünk. Egyben azt kívánom, aki emlékét megőrizve eljött Nyíregyházára játszani, minél jobban érezze magát, ismerje meg ezt a vendégszerető várost, és remélem, utána minél többször visszatér.

Dr. Kovács Zoltán és Román István nem csupán szavakkal, aktív szerepet játszott. Mindketten pályára léptek a hazai színeket képviselő csapatban, mégpedig kezdőként. Igaz, ami igaz, a nyitómeccsen érdekelt szabolcsi különítmény számára nem éppen jól indult a remélt menetelés, a hajdúságiak mindjárt az első percben vezetést szereztek. Rátett azonban egy lapáttal a vendéglátó gárda és a fölény csakhamar góllá érett: az egyenlítő találat egy életerős bomba után született, jóllehet a labda az ellenfél egyik védőjének lábáról vágódott a kapuba.

– Az országos tornákon rendre jó eredményt szoktunk elérni, ezúttal is az 1-3. hely megszerzése a cél – adott hangot reményének Jászai János, a szabolcsi gárda valóban oszlopos, jól megtermett tagja, aki kapusként iparkodott kibabrálni a „riválisokkal”. – Így próbálunk minél szebben megemlékezni a korábbi kormánymegbízott úrról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!