Sport

2018.01.08. 08:33

Nagy meccs lehet a kisalföldiekkel

Nyírgyulaj - A világ tíz legjobb csapata közé jelölt Győri ETO-t fogadja hétfőn a Nyírgyulaj.

Nyírgyulaj - A világ tíz legjobb csapata közé jelölt Győri ETO-t fogadja hétfőn a Nyírgyulaj.

Futsal. Nem akármilyen mérkőzéssel folytatja bajnoki menetelését a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata: a címvédő Rába ETO érkezik hétfőn (kezdés: 18 óra) a nyírbátori sportcsarnokba. Az előzményekhez tartozik, hogy a sportág nemzetközi vezető honlapja, a Futsal Planet ezúttal is megszavaztatja 10 kategóriában a sportág legjobbjait. Nos, 2017-ben felkerült a 10-es listára a győri együttes, elsőként a magyar klubok közül. Az ETO a bravúros Final Fourba kerüléssel hívta fel magára a figyelmet a nemzetközi futsal életben.

Más kérdés, hogy aktuális szezonban megtörni látszik a kisalföldiek honi hegemóniája, jelenleg a második helyen tanyáznak, mindazonáltal hátrányuk hét pont az élen nyomuló Berettyóújfaluval szemben. Persze, ettől még továbbra is jelentős erőt képviselnek, jó néhány légióssal soraikban esélyesnek számítanak az idei első fordulóban is. Ami pedig a Gyulajt illeti: a Lovas-legénység utóbbi három fellépését kivétel nélkül megnyerte, utolsó eddigi meccsén például visszhangos sikert aratva Szombathelyen, a közvetlen elitben jegyzett Haladás otthonában nyert. A hatodik pozícióban táborozó nyírségiek az „odavágón” 5–3-ra kaptak ki Győrben, ami alapján most is szoros lehet a parti.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!