Sport

2018.01.04. 10:06

Női kézilabda NB I - Pastrovics Melinda visszavonult

Budapest/Siófok - Visszavonult Pastrovics Melinda, a Siófok KC korábbi magyar válogatott kézilabdakapusa.

Budapest/Siófok - Visszavonult Pastrovics Melinda, a Siófok KC korábbi magyar válogatott kézilabdakapusa.

A 36 éves játékos a klub honlapján elmondta, az elmúlt fél évben folyamatosan sérülések hátráltatták, a térde már nem bírta a terhelést, ezért húsz év után befejezi a pályafutását, és a továbbiakban csak az edzői feladataira összepontosít.

"Már négy éve foglalkozom kapusokkal, és eddig is úgy terveztem, hogy a visszavonulásom után az utánpótlásban szeretnék dolgozni. Komoly terveim vannak, amelyben a klubom is támogat" - nyilatkozta.

A kiskunhalasi születésű és nevelésű Pastrovics szerepelt a Ferencváros, a Vasas, a Debrecen, illetve a székesfehérvári Alcoa FKC csapatában is.

Az FTC színeiben többek között kétszeres KEK-győztes (2011, 2012), EHF Kupa-győztes (2006), Bajnokok Ligája-ezüstérmes (2002) és kétszeres magyar bajnok (2002, 2007). A kapus 2001-ben döntős volt a junior világbajnokságon, a felnőtt válogatottban pedig 30 alkalommal lépett pályára.

"Belegondolni is őrületes, hogy húsz évig játszhattam. Örömmel emlékszem vissza erre az időszakra, amely alatt sok szép eredményt értem el" - mondta.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!