Sport

2018.01.14. 16:17

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A drezdaiakat jobban érdekelte a sífutás

Drezda - Drezda erre a hétvégére a téli sportok fővárosa lett, ugyanis nemcsak a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak, hanem a sífutók világkupa-sorozatának is egyik helyszíne.

Drezda - Drezda erre a hétvégére a téli sportok fővárosa lett, ugyanis nemcsak a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak, hanem a sífutók világkupa-sorozatának is egyik helyszíne.

Az Elba Firenzéjének is nevezett város lakói utóbbi esemény iránt mutattak nagyobb érdeklődést. Több ezren hömpölyögtek a várost ketté szelő folyó partján kialakított sífutópálya mentén, ahol forralt bor, virsli és különféle játékok várták az érdeklődőket. Talán az is a sífutás mellett szólt, hogy szombaton és vasárnap a hűvös, nulla fok körüli hőmérséklet ellenére napsütéses idő volt, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az emberek a szabadban keressenek programot.

Pedig sífutásban még annyi babér sem termett a németeknek, mint rövidpályás gyorskorcsolyában, amelyben Anna Seidel 1000 méteren egy bronzot szerzett a hazaiaknak. A sífutók esetében szombaton az egyéni sprintet a férfiaknál az olasz Federico Pellegrino, míg a nőknél Hanna Falk nyerte, vasárnap a csapatok küzdelmében az olaszok és a svédek bizonyultak a legjobbnak. A német női csapat negyedikként zárt.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók kontinensviadalát a nagyjából 5000 férőhelyes EnergieVerbund Arenában rendezték, de alig félház előtt zajlottak a futamok. Pedig a belépők nem voltak drágák. A napi belépő 2 és 15 euró közötti összeget kóstált szombatra és vasárnapra, de a legdrágább háromnapos bérlet sem volt több 25 eurónál. A sífutók céljánál felállított tribünt leszámítva ingyen lehetett megtekinteni az ottani versenyeket.

Ahhoz viszont kétség sem férhet, hogy jövőre Dordrechtben más lesz a helyzet, ugyanis a hollandoknál nemzeti sportnak számít a gyorskorcsolyázás mindkét szakága, ott telt ház és fantasztikus hangulat várja majd a szurkolókat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!