Sport

2018.02.19. 13:11

Azt ígérik, hogy szuper lesz az új jégpálya

Nyíregyháza - Az utolsó simítások vannak hátra a MediaMarkt és a Penny Market mellett épülő jégpályánál, amely március 2-án nyílik meg hivatalosan.

Nyíregyháza - Az utolsó simítások vannak hátra a MediaMarkt és a Penny Market mellett épülő jégpályánál, amely március 2-án nyílik meg hivatalosan. Szabóné Éva, a Szabolcsi Jégsport Egyesület egyesületi elnöke lapunknak elmondta:

– Korábban hosszú éveken át mobil jégpálya biztosította a téli sportok kedvelőinek a korcsolyázás és a jégkorongozás lehetőségét városunkban. Egyesületünk 2016 elején egyeztetett dr. Kovács Ferenc polgármesterrel, ezzel a találkozóval indult el a modern, szabványméretű jégpálya beruházása. Utána hosszas tervezőmunka következett, hiszen az építtető az anyagi forrásokhoz mérten a lehető legjobb terveket szerette volna megvalósítani. Tervezések, újragondolások, új ötletek követték egymást, majd júliusban írták ki a közbeszerzési eljárást, azt követően augusztus utolsó hetében ténylegesen elkezdődött a kivitelezés. Azóta pedig felgyorsultak az események.

A jégpálya 60x30 méter, vagyis megfelel a nemzetközi szabványoknak, tehát a későbbiekben akár felnőtt hokimérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz a pálya.

A jégpálya átadására Nyíregyházára érkezik Szuper Levente: a korábbi válogatott kapus volt az az első magyar játékos, akit az észak-amerikai profiligában szereplő csapat (Calgary Flames) szerződtetett. Tagja volt a 2008-as szapporói divízió I-es jégkorong-világbajnokságon győztes válogatottnak, és egy évvel később részt vett az A csoportos vébén. Jelenleg a Vasas szakosztály-igazgatója.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!