Sport

2018.02.09. 15:35

Extrém sportok minden szinten: belakják a laktanyát

Nyíregyháza - Új nyíregyházi egyesület alakult, amely pályabővítéssel készül az első, májusra meghirdetett versenyre.

Nyíregyháza - Új nyíregyházi egyesület alakult, amely pályabővítéssel készül az első, májusra meghirdetett versenyre.

Sajtótájékoztatón jelentették be a Nyíregyházi Extrém BMX Sportegyesület megalakulását. Ujváry Zoltán elnök szerint az utánpótlásnevelés, a sportág népszerűsítése mellett külön szakosztályok (roller, szörf, sziklamászás) alapítását is célul tűzték ki. Az egylet élvezi a város támogatását, ami ilyen tekintetben egyedülállónak tekinthető az országban. A tervek között szerepel az egykori Vay Ádám laktanyában épített 840 négyzetméteres, tíz elemmel felépített pálya duplájára bővítése, amely nemzetközi viadalok rendezésére is alkalmas. Ugyanakkor egy fedett, zárt létesítmény felhúzása is a távlati elképzelések között szerepel – extrémpark formában. Ennek jelentőségéről sokat elárul ama tény, hogy Európában pillanatnyilag csak két hasonló „üzemel”.

Mindez olyannyira illik komolyan venni, hogy május 20-ra (esőnap esetén egy nappal később...) meghirdették az extrém sportágakat tömörítő első nyíregyházi pénzdíjas versenyt, ahol várhatóan népes mezőny mutathatja be tudását.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!