Sport

2018.02.25. 19:27

Fatum-Nyíregyháza: Csak villanásokra futotta

Nyíregyháza - Amikor igazából elhitte a Fatum, hogy lehet esélye az UTE ellen – már késő volt.

Nyíregyháza - Amikor igazából elhitte a Fatum, hogy lehet esélye az UTE ellen – már késő volt.

Jó lenne azt írni, hogy a kinti hideg után igyekezett hamar felfűteni benti a hangulatot a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata, amely nagy elánnal „ugrott neki” az UTE elleni rangadónak. Nos, az akaratot senki nem vonhatja kétségbe, a lendület azonban a vendégeket jellemezte. A fővárosiak szinte szárnyaltak, naná, hogy a lelátón tomboltak az újpesti ultrák, akik megállás nélkül püfölték a dobot, repertoárjuk összes dalát előadva. Az első szettben tíz pontos hátrányból (8:18) csaknem visszakapaszkodott a Fatum, de a különbség túl tetemesnek bizonyult ahhoz, hogy reális esély legyen a fordításra. A második felvonásban „ezerszer” volt egyenlő az állás, a bökkenőt az jelentette, hogy a látogatók a legjobbkor rázták meg magukat, besöpörve az újabb szakaszsikert.

Olybá festett, a házigazda csupán a harmadik játszmában hitte le istenigazából, hogy lehet keresnivalója. Ebben a periódusban vált kiélezetté a csata, a mindvégig nagyot domborító Villám Lilla mellett a gárda másik motorja, Sanja Kalicsanin is rendszerint villant, így 14:20-as állást követően 23:23-nál sikerült utolérni az UTE-t. Egy rossz nyitás azonban helyzetbe hozta a budapestieket, ők pedig a második játszmalabdát már nem hagyták veszendőbe – éltek az eséllyel.

Az Újpest győzelmével megszilárdította második helyét az Extraligában, a Nyíregyháza – négy pont hátránnyal – maradt a harmadik a tabellán, két körrel a zártás előtt távolodóban tehát az automatikusan bajnoki elődöntőt érő pozíció. Reményt adhat, hogy ennél volt jobb, a Fatum ettől sokkal acélosabb produkcióra képes.

- KT -


Röplabda: Extraliga, női, 8. forduló

Fatum-Nyíregyháza–UTE 0:3 (-18, -19, -24)

Continental Aréna, 700 néző, v.: Tillmann, Jámbor.

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Matics 6, Rutarová, Villám 18, Valdez 5, Kalicsanin 13. Csere: Tóth F. (liberó), Fernandez 2, Kalotai 2, Kotormán, Inneh-Varga 3. Edző: Horváth András.

UTE: Hiruela 11, Cross 12, Bleicher R. 1, Da Silva 10, Bezsandolszka 15, Bosio 8. Csere: Kötél D. (liberó), Szűcs K., Ancsin, Dégi 2 Edző: Horacio Bastit.

Ász: 4–3. Rossz nyitás: 3–4.

Az eredmény alakulása, 1. játszma: 3:9, 5:14, 8:18, 16:19. 2. játszma: 4:6, 9:8, 9:11, 14:14, 16:21. 3. játszma: 7:12, 14:20, 23:23, 24:25.

Horváth András: – Ennél sokkal többet tudunk, a következő időszak feladata, hogy újra a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból.

Horacio Bastit: – A Nyíregyháza ellen nehéz felkészülni, mert sok játékosa van, soha nem tudni, hogy éppen miként áll fel. Fontos volt, hogy hatékonyan nyissunk, amit megvalósítottunk, ez döntő tényezőnek bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!