Sport

2018.02.03. 08:51

Fatum-Nyíregyháza: Majdnem megcsípték a csabaiakat

Nyíregyháza - Több szempontból drámai meccsen szorongatta meg a bajnoki címvédőt a Fatum.

Nyíregyháza - Több szempontból drámai meccsen szorongatta meg a bajnoki címvédőt a Fatum.

Röplabda. Az utóbbi években túl rágós volt a csabai, a magyar mezőnyt uraló bajnoki címvédő nem csupán a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatának „akadt a torkán” – kivétel nélkül mindenkinek. Naná, hogy a viharsarkiak eleddig az Extraligában is hibátlanul menetelnek, ugyanakkor a sportági szakportál csúcsrangadóként harangozta be nyírségi fellépésüket.

A meccs mindjárt drámaian indult a vendégek számára: Kszenija Ivanovics ugyanis sérülést szenvedett, gyors vigaszként magabiztosan nyerték az etapot. Mindeközben a Fatumban bemutatkozott a napokban szerződtetett, Marosvásárhelyről érkezett Varga Eliza-Lenke. Sőt, ha már bevettették, azonmód tetszetős bombával tette le névjegyét. A második szakaszra feltámadtak a hazaiak, 22:18-as vezetés után viszont elbizonytalanodtak, majd három játszmalabdát hárítva mégis kicsikarták az egyenlítést. A harmadik szett maga volt az álom, mármint a nyíregyháziaknak, de a Békéscsabának volt „válasza” a folytatásban.

A látogatókat az sem rendítette meg, hogy Szpin Renáta könyökét fájlalva sírva rogyott a kispadra, a döntő játsz­mában ugyanis legyűrték a nagyot küzdő Horváth-gárdát, amelynek egy pont a jutalma az izgalmakban bővelkedő, minden igényt kielégítő mérkőzésen mutatott teljesítményért.

- KM-KT -


Röplabda: Extraliga, női

4. forduló

Fatum-Nyíregyháza–LINAMAR-Békéscsabai RSK 2:3 (–17, 27, 17, –19, –14)

Continental Aréna, 800 néző. V: Tillmann, Adler

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Matics 14, Kalotai 12, Villám L. 10, Váldez 15, Kalicsanin 17

Csere: Tóth F. (liberó), Kotormán, Inneh-Varga 2. Edző: Horváth András.

Békéscsaba: Mlinar 19, Dobi 16, Koseková 1, Ivanovics 2, Pekárik 11, Fresco 27 Csere: Molcsányi R. (liberó), Glemboczki 7, Szpin, Petrenkó, Szedmák, Bodnár D. 4. Edző: Alberto Salomoni.

Horváth András: – Nem kellett volna az ötödik játszmáig eljutni, a negyediket kellett volna megnyerni.a, Fontos és értékes a szerzett egy pont, főleg a Békéscsaba ellen.

Alberto Salomoni: – Nagyon kemény meccs volt, bosszant, hogy két játékosunk megsérült. Örülök a két pontnak és annak, hogy a lányok szívvel-lélekkel küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!