Sport

2018.02.26. 12:34

Így lehet eljutni a diáktól az élsportig

Apagy - Nemcsak Apagyon, a megyei diáksport szövetségnél is büszkék Hanustyák Fanni aranyérmére.

Apagy - Nemcsak Apagyon, a megyei diáksport szövetségnél is büszkék Hanustyák Fanni aranyérmére.

Nagy büszkeség az apagyiaknak, hogy a kedvükért sajtótájékoztatót hívott össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület. Pontosabban Hanustyák Fanni kedvéért, aki – mint lapunk hétfői számában olvashatták – megnyerte az igazolt asztaliteniszezők közötti, vagyis A kategóriás országos diákolimpiai döntőt.

– Hosszabb folyamat része ez a siker, hiszen az elmúlt években is értek el jó eredményeket az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola asztaliteniszezői, de akkor még a B kategóriában – mondta a település asztalitenisz-életének irányítója, Oszlánszki László, akinek fia, ifjabb Oszlánszki László az edzője az aranyérmes versenyzőnek. – A négy éve pingpongozó, tizenhárom esztendős Fanni a jó példája annak, hogy miként lehet eljutni a diáksportból az élsportig. A karcagi versenyen komoly skalpokat gyűjtött be, legyőzte az első kiemeltet a döntőben kétszettes hátrányból győzött három kettőre az újonc ranglista éllovasa ellen. Fanni neve egyszer már szóba került a korosztályos válogatottnál, ha így folytatja újra felhívhatja magára a figyelmet.

A megyei diáksport bizottság elnöke, Baracsi Endre ugyancsak büszkeséggel üdvözölte a remek eredményt, amely jól illeszkedik a tanévben már elért diákolimpiai sikerekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!