Sport

2018.02.16. 12:07

Nyíregyházi Kosársuli - Nem kapni százat és dobni legalább ötvenet

Nyíregyháza - Az ellenfeleit átlagban 56 ponttal legyőző Csata DSE-t fogadja szombaton a Nyíregyházi Kosársuli a kosárlabda amatőr női NB I-ben.

Nyíregyháza - Az ellenfeleit átlagban 56 ponttal legyőző Csata DSE-t fogadja szombaton a Nyíregyházi Kosársuli a kosárlabda amatőr női NB I-ben.

Az amatőr női NB Piros-csoportjában, az alapszakasz hajrája előtt szoros a küzdelem a felsőház még kiadó harmadik helyéért a jelenlegi harmadik, negyedik, ötödik és hatodik között. Közülük momentán a Nyíregyházi Kosársuli áll a legkedvezőbb pozícióban, 7/6-os győzelem/vereség mutatóval, de az NYKS-t legutóbb magabiztosan legyőző, hatodik Debrecennek is 6/7-es a mutatója.

Ráadásul a következő két fordulóban azzal a két fővárosi csapattal játszanak a nyíregyháziak, akik eddig összesen egy vereséget szenvedtek, akkor, amikor a százszázalékos éllovas Csata DSE legyőzte a második TFSE-t. Szombaton (kezdés 17 órakor) épp a Csata DSE lesz vendég a Szent Imre-gimnáziumban, a vendégek játékerejéről pedig mindent elárul az összesített kosárkülönbségük 13 meccs után: 1387–649. Vagyis az éllovas átlagban 56 ponttal (!) veri az ellenfeleit, de az őszi első meccsen az NYKS ennél kevesebbel megúszta, hiszen 102–57-re, vagyis „csak” 45 ponttal kapott ki – igaz, a még egészséges Papp Klaudiával a soraiban.

– Felesleges győzelmi reményekről beszélni, itt most egyértelműen a tisztes helytállás a cél – mondta Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője. – A Csata DSE az ország minden részéről igazolt korosztályos válogatott játékosokat foglalkoztat, feltett célja, hogy feljusson az élvonalba, a Hepp-kupát idén már meg is nyerte. Olyan célokat tűzhetünk magunk elé, hogy ne kapjunk száz pontot vagy dobjunk legalább ötvenet, de esélyeinket nem növeli, hogy rutinosabb játékosaink közül Fekete Dóra sem játszhat sérülés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!