Sport

2018.02.11. 08:22

NYKS - Nem sikerült tartani a tempót

Nyíregyháza - Az amatőr női kosárlabda NB I-ben a debreceniek visszavágtak a Nyíregyházi Kosársulinak az ősszel elszenvedett vereségekért.

Nyíregyháza - Az amatőr női kosárlabda NB I-ben a debreceniek visszavágtak a Nyíregyházi Kosársulinak az ősszel elszenvedett vereségekért.

A legutóbbi két győzelem reményt adott a Nyíregyházi Kosársuli számára, hogy az amatőr női NB I-ben esetleg ki tudja harcolni a felsőházi rájátszást, legalábbis a tabellán visszafoglalta az azt érő harmadik helyezést. Csakhogy kiderült, ami elég a Kiss Lenke KS és az ELTE-Fortis ellen, az még nem garantálja a debreceni sikert.

Még úgy sem, hogy a DEAC-DSI nem tartozik a Piros-csoport legjobb csapatai közé. Csakhogy az alaposan átalakult és megfiatalított kosársulisok bicskája beletört ebbe a feladatba, a hazaiak három negyeden át kilenc-kilenc pontot vertek a nyíregyháziak, az így megszerzett 27 pontos előny pedig bőven elég volt a Debrecennek, hogy visszavágjon a bajnoki és kupaporondon elszenvedett nagy különbségű őszi NYKS-győzelmekért.

Amatőr női NB I

Piros-csoport, 15. forduló

Debreceni EAC-DSI–Nyíregyházi Kosársuli 83–54 (21–12, 19–10, 24–15, 19–17)

Debrecen, 50 néző, v.: Mészáros B., Lengyel Á.

NYKS: Fekete D. 9/3, Takács A. 13/6, Borza 11, Cziránku 7, Bíró P. 6. Csere: Karakó, Hidas 4, Simoncsik 1, Ványi V. 1, Kovács O., Juhász L. 2. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!