Sport

2018.02.23. 17:18

Phjongcshang 2018 - Svéd diadal a férfi sílövő váltóban

Phjongcshang - A kiegyensúlyozottan teljesítő svéd csapat nyerte pénteken a férfi sílövők 4x7,5 kilométeres váltóversenyét a phjongcshangi téli olimpián.

Phjongcshang - A kiegyensúlyozottan teljesítő svéd csapat nyerte pénteken a férfi sílövők 4x7,5 kilométeres váltóversenyét a phjongcshangi téli olimpián.

A második helyen a norvégok, a harmadikon a németek végeztek.

Az utolsó váltás után a svédek és a norvégok haladtak az élen, Fredrik Lindström és Emil Hegle Svendsen a fekvő lövészet után együtt maradt, az állónál viszont utóbbi többet hibázott, így Lindström magabiztos előnnyel vághatott neki az utolsó futószakasznak, és nem is okozott gondot neki, hogy behozza az első helyre a csapatát. A svédek korábban ebben a számban soha nem nyertek aranyat olimpián, legjobb eredményük két bronzérem volt.

A második embernél komoly hátrányba kerülő németek befejező váltótagja, Simon Schempp a fekvő lövészethez már csak pár másodperces hátránnyal érkezett, de nagyon sok időt töltött a lőállásban, több mint egy perc hátránnyal eredhetett a svéd-norvég duó után. Így már csupán a bronzérem megtartására törekedhetett, ami össze is jött neki.

Ezzel befejeződtek a sportági versenyek Phjongcshangban.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):

sílövészet, férfi 4x7,5 km-es váltó, olimpiai bajnok:

Svédország (Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson, Fredrik Lindström) 1:15:16.5 óra (0 büntetőkör+7 lőhiba)

2. Norvégia (Lars Helge Birkeland, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö, Emil Hegle Svendsen) 1:16:12.0 (1+12)

3. Németország (Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer, Simon Schempp) 1:17:23.6 (3+10)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!