Sport

2018.02.23. 16:31

Színes volt a sportági paletta a díjkiosztón

Nyíregyháza - A lovasok már visszajáró vendégek, Szedlár János megvédte címét az Év sportolója szavazáson.

Nyíregyháza - A lovasok már visszajáró vendégek, Szedlár János megvédte címét az Év sportolója szavazáson.

Rohan az idő. Gyorsan eltelt a tizenkét esztendő, mi pedig ismét eredményt hirdettünk. Mégpedig lapunk, a Kelet-Magyarország, és hírportálunk, a Szabolcs Online által meghirdetett szavazós játékban, vagyis – a hagyományoknak megfelelően – az elmúlt esztendő legjobb sportolóinak, edzőjének, csapatának járó díjakat ítéltük oda.

A nyíregyházi Stella Rose Étteremben péntek délután tartott ünnepségen vehette át a legjobb férfi sportolónak járó elismerést az íjász, Szedlár János (Kelet Turul IE), a felnőtt női győztes, az atléta Osváth Krisztina (Nyíregyházi Sportcentrum), az utánpótlás fiú kategóriában diadalmaskodó karatézó, Batári Adrián Dávid (Kisvárdai KDSOC), az utánpótlás női mezőnyben élen végző, lovagló Lakatos Gréta (Ameko Team). A felnőttcsapatok között a Mátészalkai MTK NB II-es női együttese vitte el a pálmát, az utánpótláscsapatok versengésében pedig a lovasportban érdekelt Ameko Team bizonyult nyerőnek. Végül, de nem utolsósorban az edzők „küzdelmében” Markó László, a Kisvárdai KDSOC karate egyesületének szakvezetője kapta a legtöbb voksot. A szerkesztőség különdíját Helebrandt Máté, világbajnoki hatodik gyalogló érdemelte ki.

Fotók: Sipeki Péter

Miként a listából kiderül, tavaly nem véletlenül céloztunk arra, hogy lovas nemzet a magyar: a dögei székhellyel működő Ameko Lovasport Egyesület képviselői immár visszajáró vendégek rendezvényükön, akárcsak Szedlár János, aki megvédte egyéni címét. Nyilván nem véletlenül, ráadásul az íjászatban jeleskedő encsencsi polgármester a helyi megyei másodosztályú futballcsapatban is rendszeresen pályára lép. Már, ha ideje engedi.

– Lapunk mindig kiemelt figyelmet fordít a erre a terültre, külön öröm, ha sikerekről számolhatunk be – fogalmazott az esemény kapcsán Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője. – A sport fontosságát aligha szükséges ecsetelni, ami kihat többek között az egészségügyre, közösségteremtő erejéről nem beszélve. A csapatok komoly szurkolótáborokat tudhatnak maguk mögött, az egyéni versenyzők nem különben. A közösségteremtő erőt az elmúlt napok ékesen példázzák, amikor munkahelyeken állt meg az élet a rövidpályás gyorskorcsolyázók szereplése miatt, szorítva nekik, hogy megszerezzék az aranyérmet a téli olimpián. Szóval, gratuláció jár azoknak, akik eredményeikkel kivívták a közönség elismerését.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!