Sport

2018.03.01. 18:44

A legjobb kezekben a teniszklub

Nyíregyháza - A Marso Teniszcentrum avatóján is sokszor szóba került Fucsovics Márton, aki videointerjúban üzent.

Nyíregyháza - A Marso Teniszcentrum avatóján is sokszor szóba került Fucsovics Márton, aki videointerjúban üzent.

Ugyan éppen február végére-március elejére mutatta meg legzordabb arcát az idei tél, de azért bízunk benne, hogy előbb-utóbb a sportok szabadban űzhető változata kerül előtérbe. Teniszben, itthon még jó egy hónapja van a sátras szezonnak, ám megérte megvárni a Városi Stadionban található teniszklub pályaavató ünnepségét, mert amilyen hosszúra, olyan színpompásra is sikeredett.

Hallhattuk énekelni Szakos Andrea egykori megasztárt a Karmopirin együttesből, beszédet mondott Erőss Bélára, akire a jövőben utánpótlás vezetőedzőként számítanak, és megtudhattuk tőle, hogy Ivan Lendllel is játszott annak idején tétmeccset. Arra már jobban emlékszünk, hogy Fucsovics Márton bő egy hónapja egy másik világelső, Roger Federer ellen játszott az Australian Open nyolcaddöntőjében, és a Marcival készült videointerjú bejátszása során újra felelevendetek a nem is olyan régi emlékek.

Fotó: Sipeki Péter

Az apropót pedig az adta, hogy a nyíregyházi teniszklub és a teniszpályák üzemeltetése a Marso Kft.-hez került, amely Marso Teniszcentrum néven működteti majd a létesítményt és a klubot. Poroszka Norbert ügyvezető igazgató felvázolta a jövőtervet: fejlesztik majd az infrastruktúrát, amivel együtt a jövő tenisznemzedékét is nevelnék, hathatós támogatást nyújtva a versenyeztetésükhöz. Versenyeket is rendeznének, elsőként az idei vidékbajnokságra pályáznak majd. Közben persze az amatőr teniszezőkről sem feledkeznek majd meg.

A három pályát lefedő sátor láttán és a várható további fejlesztések kapcsán örömét fejezte ki az avatón jelenlévő Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is, aki úszóként volt olimpiai ezüstérmes, de egy titokról is lerántotta a leplet.

– Gyermekként a család barátaival jártam a teniszpályán, és annyira megtetszett a játék, hogy közöltem a szüleimmel, teniszező akarok lenni – mondta Szabó Tünde. – Akkoriban úszóként már jó eredményeim voltak, így a környezetem hallani sem akart arról, hogy sportágat váltsak, úgyhogy onnantól kezdve innen én ki voltam tiltva... Cserében a gyerekeimet a tenisz felé irányítottam, és mivel Sávolt Attilához rokoni szálak is fűznek, edzője révén van némi kötődésem az innen indult Fucsovics Mártonhoz. Remélem, a most felvázolt tervek megvalósulnak, kívánom, hogy nívós teniszélet legyen Nyíregyházán.

Dr. Kovács Ferenc polgármester nem akármilyen ajándékkal távozhatott: Erőss Béla edző átnyújtotta neki azt az ütőt, amellyel Fucsovics Márton Melbourne-ben Roger Federer ellen játszott.

– Ezzel a létesítménnyel is bizonyítjuk, hogy Nyíregyháza sportos város. A legjobb kezekbe került a teniszklub és a létesítmény üzemeltetése, ahogy az egyeztetések során is beszéltünk róla, az üzemeltetők mindenben számíthatnak az önkormányzat segítségére – mondta Nyíregyháza polgármestere, akit Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség ELNÖKE követett a felszólalók sorában, reményét kifejezve, hogy a létesítményben sok jövőbeli Fucsovics Márton veszi majd kezébe a teniszütőt.

És hogy van is kikkel dolgozni, az is kiderült, hiszen a protokollt követően máris kezdetét vette az utánpótláskorúak edzése.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!