Sport

2018.03.22. 12:02

Extra védelem; glóriát kapnak a pilóták

Gumifronton is lesz újdonság és nincs már cápauszony.

Gumifronton is lesz újdonság és nincs már cápauszony.

Minden kétséget kizáróan a Forma-1 jelenkorában leglátványosabb technikai újítása az idei évtől kötelezően használatos fejvédő ketrec, a glória, amelynek bevezetését komoly viták előzték meg. A látvány megszokható, a lényeg pedig az, hogy a versenyzők feje mostantól extra védelmet a kap.

Hiperlágy, szuperkemény

– Lehet, hogy esztétikailag nem ez a legjobb megoldás, de ha csak tízévente egy életet megment, azért a paddockban biztosan mindenki hálás lesz – fogalmazta meg egy mérsékelt véleményt a Renault pilótája, Carlos Sainz.

Noha a glória a legszembetűnőbb, nem ez az egyetlen technikai változás az idei, a tavalyihoz képest visszafogott módosítások között. A motorborításokról eltűntek a cápauszony jellegű toldások, már nincsenek T-szárnyak sem.

Lesz újdonság abroncsfronton is: a Pirelli kínálatában a slickek között megjelenik a hiperlágy (rózsaszín) és a szuperkemény (narancssárga) keverék az eddigi ultralágy (lila), szuperlágy (piros), lágy (sárga), középkemény (fehér) és kemény (kék) keverékek mellett.

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!