Sport

2018.03.16. 11:23

Gyarmat: ami a csövön kifér!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ez igazi férfi munka lesz: rangadók egész sora vár a megyei csapatokra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ez igazi férfi munka lesz: rangadók egész sora vár a megyei csapatokra.

Nagyon beindultak a megyei színeket képviselő csapatok a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban. Legalábbis az előző fordulóban, amikor a három színre lépett együttes alaposan eltángálta ellenfelét. Nos, a következő kör nem ígérkezik babazsúrnak: a szombati nyitányon a tavasszal remeklő Nyírbátor például a középmezőnyben megbújó (a kép csalóka, mert olyannyira sűrű a mezőny, hogy egy győzelemmel akár az élcsoportba is dobbanthat bárki...) Hajdúböszörmény otthonába hivatalos. Persze, a Csapos-brigádot sem kell félteni, főként, hogy idegenben is villantott már.

Ugyanakkor (kezdés: 18 óra) a Fehérgyarmat a tabellát hónapok óta vezető Kazincbarcikát fogadja. A szatmáriak híresek arról, hogy a rangadókon, ami a csövön kifér felkiáltással, nagyon összekapják magukat - ez pedig rangadó a javából. Falcsik Miklós legénysége a negyedik, de hátránya csekély három pont az idén már többször bakizó borsodiakkal szemben. A remélt gyarmati siker pedig még inkább összeránthatja az élbolyt. A két hétig tétlenségre ítéltetett Tiszavasvári szintén szombaton (18 óra) saját oroszlánbarlangjában vív szomszédvári ütközetet a Hajdúnánással. A Nánás harmadikként érkezik, három egységnyivel jár a hetedik Vasvári előtt , amely viszont egy meccsel kevesebbet játszott soros ellenfelénél. Szóval adott a lehetőség, hogy a Hadas-sereg is közelebb férkőzzön a közvetlen elithez. A vasárnap Nádudvarra ránduló Kisvárda szerencsés esetben akár az első helyre is feltornázhatja magát: ehhez nyerni illenék a kiesőzónában rekedt hajdúságiaknál, másfelől a Barcika botlását is ki kell szurkolni...

A nőknél a táblázat tetején trónoló Kölcsey DSE-Nyíregyháza ahhoz a Bőcshöz látogat, amely az elmúlt héten bemutatta azt a bravúrt, hogy kikapott a sereghajtó, hosszú évek után először (!) diadalmaskodó SZEPA KSE-től. Ilyenkor szokás előjönni a bevált klisével: a labda gömbölyű, nem árt az óvatosság. A zsinórban két idegenbeli győzelemmel jelentkező, momentán harmadik Vitka vasárnap (vásárosnaményi sportcsarnok, 11 óra) folytathatja szépen festő menetelését, annál is inkább, mivel a Mezőkeresztes finoman szólva sem tartozik a legjobbak közé. Ettől még komolyan kell venni, úgy nem lehet baj.

- KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!