Sport

2018.03.24. 12:42

Női vízilabda Európa Kupa - Utolsó lett a magyar csapat a hatos döntőben

Budapest/Pontevedra - A magyar női vízilabda-válogatott kikapott Olaszország csapatától az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjének helyosztóján, így az utolsó helyen végzett.

Budapest/Pontevedra - A magyar női vízilabda-válogatott kikapott Olaszország csapatától az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjének helyosztóján, így az utolsó helyen végzett.

Eredmény, Európa Kupa, hatos döntő,

az 5. helyért:

Olaszország-Magyarország 7-6 (3-1, 0-0, 2-3, 2-2)

a magyar góldobók: Gurisatti 3, Keszthelyi 2, Parkes 1

Az első alkalommal kiírt Európa Kupa hatos döntőjének pénteki, második napján az átalakulóban levő magyar együttes - miután a csütörtöki nyitányon vereséget szenvedett az oroszoktól - csak az ötödik helyért szállhatott vízbe az olaszok ellen, akik az első napon a hollandokkal szemben maradtak alul.

Az itáliaiak kezdtek jobban, az első nyolc percben háromszor is bevették Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának kapuját, míg magyar részről csak egyszer érkezett érdemi válasz (3-1). A folytatásban a felek kölcsönösen számos lehetőséget puskáztak el, így a ritkaságszámba menő 0-0-val zárták a második negyedet.

A nagyszünet után viszont a második magyar akció már gólt hozott: a megúszó csapatkapitány, Keszthelyi Rita volt eredményes. Ugyanő egyenlíthetett volna, ám pattintott lövése a kapufán csattant, az olaszok viszont nem hibáztak, sőt egy büntetővel 5-2 lett az állás a javukra. Aztán Gurisatti Gréta lövése kötött ki jó helyen, majd Keszthelyié, s egy gólra felzárkózott a magyar együttes.

Olasz találattal indult a befejező játékrész, Gurisatti két ízben is látványos csavargóllal válaszolt, egyenlíteni azonban nem sikerült, 7-6-os vereség és hatodik hely lett a hatos döntő vége.

A magyar válogatott nem utazik haza, ugyanis kedden a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal játszik a világligában, ugyancsak Pontevedrában.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!