Sport

2018.03.06. 13:26

Nyíregyházi Kosársuli - Brúnó közelében

Nyíregyháza - Míg a pici édesdeden aludt, az anyukája szorgalmasan gyűjtötte a pontokat.

Nyíregyháza - Míg a pici édesdeden aludt, az anyukája szorgalmasan gyűjtötte a pontokat.

Több mint kilenc hónap után állt össze ismét a Nyíregyházi Kosársuli amatőr női NB I-es csapatának nagy párosa, Papp Klaudia és Farkasinszki Orsolya. Azok után, hogy utóbbi december 4-én életet adott kisfiának, Brúnónak, a kosárlabda 3x3-as változatában világbajnoki ezüstérmes irányító pedig már-már távozóban volt a csapattól, amikor sajnálatos sérülés érte, december 17-én eltört a kézközépcsontja a jobb kezében, így műtét és kihagyás várt rá.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, a DVTK Miskolc U23 ellen aztán mindketten újra játszhattak, és nem is annyira csodák csodájára, de nagy hajrával győzelemre (83˜–78) vezették az NYKS-t.

– Ha valaki azt mondja nekem, hogy három hónappal a szülés után játszani fogok, biztosan nem hiszem el – mondta a hosszabb kihagyás után visszatérő center, Farkasinszki Orsolya. – Hogy ez megtörténhessen, abban rengeteget segített Fafa, vagyis az öcsém, Farkasinszki Gábor, aki az erőnléti munkáért felel a klubban. Hogy rosszabbra vagy jobbra számítottam-e? Az elején nagyon kétségbe estem, amikor a második támadásnál kihagytam a ziccert Papp Dia bejátszását követően. Korábban is volt rajtam súlytöbblet, a szülés után méginkább, így persze, hogy nehezebben bírtam fizikálisan, de érdekes módon, a második félidőben éreztem azt, hogy már jobban sikerült felvennem a tempót.

Farkasinszki Orsolya a reméltnél és vártnál végül többet, harminc percet töltött a pályán, és 17 pontja mellé 12 lepattanót is szerzett.

– Meg is lepődtem, amikor láttam a statisztikát, nekem nem tűnt annyinak a játékpercem, azt hittem, többet pihentem a meccs közben – így a korábbi válogatott center. – A lényeg, hogy nyertünk, amihez persze kellettek a többiek is.

Miközben anya játszott, a kis Brúnó édesdeden aludt apukája karjaiban. Amikor a játékos pihenőt kapott, sosem ült le a kispadra, hanem a mögött sétálva szusszant – néhány méterre a kisfiától. Hogy lehetett kibírni, hogy ne menjen oda hozzá?

– Nehezen, de megnyugtatott a tudat, hogy a legjobb kezekben van, ráadásul szinte végig a kedvenc pozíciójában aludhatott – felelte Orsolya, akinek, hogy ne legyen annyira unalmas a kismamasága, jelenleg a Testnevelési Egyetemen a szakedzői képzést is végzi. – Tényleg igyekeztem csak a meccsre koncentrálni, mert a figyelemmegosztás akár sérüléshez is vezethet. Nincs okom a panaszra, mert Brúnó nagyon jó gyerek. Az már más kérdés, hogy miként fogjuk megoldani az idegenbeli utazásokat.

Amelyekből lesz bőven hosszú is, hiszen a bajnokság második szakaszában, a rájátszásban csupa dunántúli túra vár az NYKS-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!