Sport

2018.03.24. 12:43

Párbajtőr GP - Három magyar a férfiak versenyének főtábláján

Budapest - Három magyar vívó került fel a főtáblára a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

Budapest - Három magyar vívó került fel a főtáblára a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

A 288 fős mezőny - a 16 kiemelt, köztük Rédli András kivételével - pénteken 8.30-kor kezdte meg a csaknem tíz óráig tartó selejtezős küzdelmeket. Akadt jó néhány párbajtőröző, akinek a csoportszakasz után még három direktkieséses asszót kellett sikeresen megvívnia a legjobb 64 közé jutáshoz. Egy hazai párbajtőrözőnek azonban egyet sem: Koch Máté a csoportjában olyan eredményes volt - öt győzelem, egy vereség -, hogy ezután - 15 további vívóval együtt - közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez.

A maradék 32 helyre a hiányos 256-os tábláról lehetett bejutni, és ez a hazaiak közül Bányai Zsombornak sikerült. Ő kétszer lépett pástra, s a finn Gunnar Grasbecket 15-9-re, a svájci Alexandre Pittet-t pedig 15-8-ra verve biztosította helyét a vasárnapi mezőnyben.

A férfiak versenyében 23 magyar indult.

Szombaton a nők selejtezőjét bonyolítják le 9.30-tól, majd vasárnap következnek a 64-es tábla asszói 8.30-as, illetve 10 órás kezdettel. A döntős programra - a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével - 19 órától kerül sor.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg a MOM Sportban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!