Sport

2018.03.02. 16:31

Végre igaz: van nyíregyházi műjégpálya!

Nyíregyháza - Sokaknak jár köszönet, Tóth Ivett és Oláh Bence is korizott a pénteki ünnepélyes átadáson.

Nyíregyháza - Sokaknak jár köszönet, Tóth Ivett és Oláh Bence is korizott a pénteki ünnepélyes átadáson.

És elérkezett a nagy nap, élettel telt meg a megyeszékhely legújabb sportlétesítménye. Igaz pár este már tesztelték a jégfelületet, de hivatalosan pénteken adták át a nyíregyházi műjégpályát.

Sokaknak jár a köszönet

- Ez egy történelmi pillanat. gyakorta vagyunk úgy, hogy valamire hosszú-hosszú évekig várunk és amikor elérkezik, akkor alig akarjuk elhinni, hogy megvalósult. A nyíregyházi jégpálya ilyen. Kell egy kis idő, hogy felfogjuk, hogy elkészült. Közel negyven éve készült, voltak ígérgetések, téglajegyek, kommunista szombatok. Ezek ellenére mindig elmaradt. Most pedig elkészült. Sok embernek kell megköszönnöm mindezt, mert sokan tettek ezért. Itt van a Szabolcsi Jégsport Egyesület, két éve vezetőjével Szabó Lajosnéval készült el a terv, az építőknek, a korcsolyaszövetségnek, dr. Szabó Tünde államtitkárnak, aki szintén támogatta az ötletet és mindenkinek, aki részt vett ebben. Nem húzom az időt, ha már ennyit vártunk, majd minél jobban használjuk ki - mondta megnyitójában dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Aki Kovács Zoltántól, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnökétől egy mezt kapott ajándékba.

Két nyíregyházi érdemei

- Meg kell mondanom, hogy nagyon örülök. Alig vártam már, hogy végre Nyíregyházán is legyen pálya, egy jégkorongcsapat. Ne csak a fuballban, jégkorongban is legyen Debrecen-Nyíregyháza rangadó - vette át a szót Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke állt a mikrofon elé.

Fotók: Pusztai Sándor

Szeretnék köszönetet mondani Nyíregyházának, mégpedig két ember okán. Még öt centivel a föld fölött járunk, hiszen csütörtökön volt egy hete, hogy a téli olimpián megszereztük az első aranyérmünket. Ennek a világraszóló sikernek rengeteg összetevője van. A fiúké a legnagyobb érdem, mert ők versenyeztek. Ám emögött óriási háttérmunka van. Ebben két nyíregyházinak elévülhetetlen érdemei vannak. Az egyik Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki szövetségünk minden kérését támogatta. A másik Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója, Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Végezetül várom a nyíregyházi sportolókat a pekingi olimpiára. Gyorskorcsolyában és jégkorongban egyaránt.

A megszólítottak egyik, dr. Szabó Tünde elmondta, hogy számára is nagy öröm, hogy itt lehet egy ilyen sportlétesítmény átadásán. Az államtitkár-asszony ismét kihangsúlyozta, hogy a magyar sport jó úton jár és a legfontosabb a gyerekekkel megszerettetni a sportot, hogy egészségesebben élhessünk- így Kósa Lajos.

Ivett is jégre lépett

Az ünnepélyes megnyitót követően jött egy meglepetés vendég. Egy Phjongcshangot megjárt versenyző, akinek előadása igen népszerű volt. És különleges, hiszen műkorcsolya gyakorlatát AC/DC zenéjére mutatta be. Igen Tóth Ivett futott ki a vadonatúj nyíregyházi műjégre és látványos korizást produkált.

És volt még valaki, aki ott volt az olimpián. Néhány kört korizott, igaz nem a megszokott szerelésével. Oláh Bence az aranyérmet nyert férfi váltó tartalékversenyzőjeként volt kint az ötkarikás játékokon.

A Szabolcsi Sólymok ifjú jégkorongozói beöltözve körözhettek, majd a debreceni Jégkarc Egyesület műkorcsolya bemutatója aratott sikert és zárta a hivatalos ceremóniát. Este már a közönség is birtokába veheti a jeget, szombattól pedig beindulhat a nagyüzem.

ML


Nyitvatartás

Március végéig a következő rend szerint üzemel a jégpálya:

Hétfőtől-péntekig

8-15.00: iskolai korizás

16.30-18.30: sportolók

19-20.30: nagyközönség

Szombat-vasárnap

9.30-21: nagyközönség

Korioktatás

Kedd és szerda: 17.30-18.30

Belépő

Felnőtt: 1000 ft, diák és gyermek: 750 ft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!