Sport

2018.04.27. 14:17

Divízió I-es jégkorong-vb - Tolvanen: sokat jelentett a jó kezdés

Budapest - Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint sokat jelentett a jó kezdés a magyar jégkorong-válogatottnak, amely 3-2-es győzelmet aratott a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság negyedik fordulójának csütörtöki mérkőzésén a lengyelek felett, ezzel fontos lépést tett a bennmaradás felé, s még a feljutásra is maradt esélye.

Budapest - Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint sokat jelentett a jó kezdés a magyar jégkorong-válogatottnak, amely 3-2-es győzelmet aratott a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság negyedik fordulójának csütörtöki mérkőzésén a lengyelek felett, ezzel fontos lépést tett a bennmaradás felé, s még a feljutásra is maradt esélye.

"Végre jól kezdtünk, ez nagyon sokat jelentett még úgy is, hogy a lengyelek a második harmadban egyenlítettek. Örülök, hogy a szerencsefaktor, ami döntött, most mellettünk állt" - értékelt a finn szövetségi kapitány. Kitért rá, nem tudja pontosan, milyen esélyeik vannak a feljutást jelentő legjobb két hely valamelyikének elérésére.

A találkozót könyöksérülése miatt kihagyó Sofron Istvánról elmondta, ötven százalékos esély van, hogy szombaton pályára léphet, sok múlik az előttük álló 24 órán, hogy a gyulladás mennyire múlik majd. A fontos gólt szerző, eddig kevesebb lehetőséget kapó Benk András kapcsán úgy fogalmazott, mindenki tudta, hogy rendkívül keményen dolgozik, a gólon túl az egész teljesítményével rendkívül elégedett volt.

A szlovénok elleni vereség után eltervezett egyszerűbb játékról úgy vélekedett, ez azért nem valósult meg a mérkőzés egészében.

"Amikor a támadásban ment, akkor jól mentek a korongkihozatalok, az könnyítette a védekezést. A második harmadban, mikor a lengyelek lassították a játékot, akkor nem ment annyira" - fejtette ki Tolvanen.

Kiemelte, büszke, hogy a harmadik harmadra sikerült összeszedni a játékosok figyelmét, de tudja, hogy ebben kell még fejlődni.

A szombati zárómérkőzésről elmondta, tisztelni fogják a brit csapatot, amelynek remek vb-s teljesítménye nem lepte meg.

"A klubcsapataik jól teljesítenek, ez a válogatottnál is tetten érhető" - mondta Jarmo Tolvanen.

Ted Nolan, a lengyelek mestere a találkozót egy ökölvívó összecsapáshoz hasonlította.

"Az első menet a magyaroké volt, a második a miénk, a harmadikban pedig bármi megtörténhetett" - értékelt Ted Nolan. - "Az elején olyan szinten játszottak a magyarok, amit mi nem tudtunk hozni."

Kitért rá, a győztes gólhoz kellett némi szerencse, de ez csak annak adatik meg, aki keményen megdolgozik érte. Előre tekintve úgy fogalmazott, nagyon nehéz összecsapásra számít a kazahok ellen a szombati zárófordulóban.

"Az egygólos győzelmek nagyon nehezek, a végén 19 percen át védekeznünk kellett, odafigyelni, hogy ne kapjunk még egyet" - felelte Erdély Csanád az MTI kérdésére. Hangsúlyozta, erre az összecsapásra ki tudták javítani a szlovénok ellen elkövetett hibákat.

"Bár csak kettő-kettő volt, a lélektani előny mégis náluk volt. De a harmadik harmad előtt az edzői stáb és mi, játékosok is felül tudtunk ezen kerekedni. Olyan motiváció volt bennünk, hogy ezen a mai napon nincs olyan, hogy mi ne hozzuk haza a három pontot, szerencsére így is lett."

"Amivel problémánk volt az előző meccsen, a kezdés, az most nagyon megvolt, nagyon jól kezdtünk ezúttal. Utána volt egy kis visszaesés a második harmadban, amit nyilván nem így terveztünk" - fogalmazott Pozsgai Tamás. Hozzátette, a záró felvonásra visszatértek az eredeti tempóhoz. - "Mindenki érezte, mekkora téttel bír a mérkőzés, ezért lett ilyen szoros a vége. De ismét megmutattuk, hogy együtt igenis képesek vagyunk győzni."

"Amikor a vesztésre álló csapat lő egy gólt, kicsit erőre kap, most is ez történt" - vélekedett az első gólt szerző Sebők Balázs. - "Nagyon rosszul játszottunk a második harmadban, a felkészülést és a világbajnokságot is belevéve talán a leggyengébb harmadunk volt, de hála Istennek ez most belefért."

Hozzátette, meg akarják nyerni az utolsó mérkőzést, addig reménykednek a legjobbakban.

Stipsicz Bence szerint jó mérkőzést játszottak, csak a második játékrész sikerült gyengébbre a tervezettnél.

"Kontrákból hagytuk őket életre kelni, de a harmadik harmadban tudtunk reagálni: rögtön az elején gólt lőttünk, és utána olyan nyomást gyakoroltunk rájuk, hogy nem igazán tudtak támadni."

A britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda világbajnokságot.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

- MTI -


[related-post post_id="3843266"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!