Sport

2018.04.20. 11:14

Ifjú záhonyi tehetség az U15-ös válogatott kapujában

Záhony - E héten a szlovákiai Négy Nemzet Tornáján mutatkozott be az U15-ös labdarúgó válogatott kapujában a záhonyi Kovács Marcell.

Záhony - E héten a szlovákiai Négy Nemzet Tornáján mutatkozott be az U15-ös labdarúgó válogatott kapujában a záhonyi Kovács Marcell.

A határvárosi tehetség egy éve pallérozódik a DVTK Akadémiáján, miközben Miskolcon folytatja a középiskolai tanulmányait. A vasgyáriak utánpótlás gárdája remekül szerepel a hazai bajnokságban, így a csapatból legutóbb hárman is meghívást kaptak az U 15-ös válogatott keretébe. Marcell már a nemzeti tizenegy első mérkőzésén helyet kapott a kezdő csapatban és 41 percig, míg a sérülése miatti cseréjére sor nem került, meg is védte a csapat hálóját a góltól, mely aztán 5:2-re legyőzte a finnek hasonló korosztályos csapatát. A mieink a második mérkőzésen a hazaiakat győzték le 3:0-ra, ma pedig a lengyelek ellen zárják a Négy Nemzet Tornáját.

Marcell korábbi nevelő egyesületei a Záhonyi Hajós Alfréd DSE, a Záhonyi VSC, a Görög Focisuli és a Cigánd SE voltak és a kezdeti mezőnyjátékosi korszak után - édesapja példáját követve - a kapuban kiválóan teljesítve jutott el a válogatottságig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!