Sport

2018.04.26. 09:19

Marcell duplázott a bajnokságon

Nyíregyháza - Az NYVSC tollaslabdázója, Szentpáli Marcell egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett.

Nyíregyháza - Az NYVSC tollaslabdázója, Szentpáli Marcell egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett.

Pécsen a Multi Alarm SE fellegvára adott otthont a 13 évesek tollaslabda országos bajnokságának. A nyíregyházi színeket az NYVSC két versenyzője Simon Levente és Szentpáli Marcell képviselte.

Marci kiemeltként magabiztosan nyerte meg csoportja meccseit, míg Levente - egy győzelemmel és két verességgel - nem jutott a nyolc közé. A folytatásban Szentpáli Marcell pápai ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott, és ott is folytatta jó sorozatát - sima két szettben abszolválta a seregélyesi sporttársa elleni mérkőzést -, és tovább menetelt egészen a döntőig.

A fináléban a székesfehérvári színekben induló Dulcz Domos sem tudta megszorítani a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános iskola tanulóját, aki fölényes sikert (21:15, 21:8) aratott. Marcell párosban is verhetetlennek bizonyult, ugyanis a pápai Horváth Csanáddal az oldalán szintén aranyérmet szerzett és lett magyar bajnok a tizenhárom évesek között mindkét versenyszámban. A kettős győzelmét nem csak szorgalmas munkájának köszönheti, hanem edzői – Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea - szakmai munkájának is, hiszen ők is sokat foglalkoznak a fiatal sportolóval.

Szentpáli Marcell számára nincs még vége a szezonnak, ugyanis a magyar válogatott tagjaként Skóciába utazik korosztályos nemzetközi tornára, majd júniusban Szerbiában is versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!