Sport

2018.04.04. 12:38

Nagyon közel jártak a dobogót jelentő elődöntőhöz

Nyíregyháza - Egyesben Hanustyák Fanni és a nyíregyházi csapat is a lehető legszorosabb meccsen veszítette el az éremmeccset.

Nyíregyháza - Egyesben Hanustyák Fanni és a nyíregyházi csapat is a lehető legszorosabb meccsen veszítette el az éremmeccset.

A serdülők után az újonc asztaliteniszezők voltak a soron – ennek a korosztálynak rendezték meg az országos csapatbajnokságát, illetve a egyéni MOATSZ-kupáját.

A nagyobbaknál bajnoki címet szerzett nyíregyházi csapat két apagyi kölcsönjátékosa, Hanustyák Fanni és Polgári Zsófia Nóra az újoncoknál is lehetőséghez jutott, vezérletükkel sikerült is továbbjutni a csoportból a Budaörs elleni 3–1-es győzelemnek köszönhetően. A nyolcas főtáblán aztán a soltvadkerti Ambrus Akadémia volt az ellenfél, amelytől csak 3–2-re kaptak ki a nyíregyháziak, akik közel jártak a dobogóhoz, de így a Hanustyák Fanni, Kiss-Cselenyák Emma, Magyar Zsuzsanna, Polgári Zsófia Nóra összetételben az 5-8. helyen végeztek.

A fiúknál a Nyírbátori ASE képviselte a megyei színeket, és számukra a Kispest SE elleni 3–2-es győzelem jelentette annak a zálogát, hogy továbbjutottak a csoportból. A tizenhatos főtábla első körében a Budaörs győzte le a bátoriakat, akik összesítésben a 14. helyezést szerezték meg Baracsi Máté, Gyenes Csaba, Macos Nikola, Németh Árpád összetételben.

Egyesben az összevont korcsoportban Hanustyák Fanni szerepelt a legjobban, ő a főtábláról indulva az első két meccsét megnyerve a negyeddöntőben találta magát, ahol aztán zaklatott mérkőzésen, 3:2-re kapott ki az orosházi Hudák Dorinától. Fannitól érthetetlen módon többször is elvették az adogatását, mert a játékvezető azt szabálytalannak találta, ez kellőképpen kizökkentette az apagyi nevelésű játékost, aki így veszített az általa korábban többször is legyőzött riválisa ellen.

A nyírbátori fiúk közül az U11-es korcsoportban Baracsi Máté két győzelemmel és egy vereséggel túlélte a csoportkört, a főtábla nyolcaddöntőjében pedig soltvadkerti riválisától szenvedett vereséget.

Országos újonc csapatbajnokság és egyéni MOATSZ-kupa

Egyéni

U11

Fiúk

Selejtező. 4. csoport: Baracsi M. (Nyírbátori ASE)–Keresztes (Budaörsi SC) 3:0, –Pálos G. (Mohácsi TE) 0:3, –Kubatov (Gödöllői SK) 3:0. A csoport végeredménye: 2. Baracsi Máté 5 pont – a főtáblára jutott. 7. csoport: Németh Á. (Nyírbátori ASE)–Mózer (Kispest SE) 1:3, –Kókai (ATSK Szeged) 1:3, –Azari (Magyar-kínai AK) 1:3, –Zacommer (Győri Elektromos VSK) 0:3. A csoport végeredménye: 5. Németh Árpád 4 – nem jutott a főtáblára.

Főtábla. Nyolcaddöntő: Lei (Ambrus AA)–Baracsi M. (Nyírbátori ASE) 3:0.

Összevont (U13)

Fiúk

Selejtező. 1. csoport: Németh Á. (Nyírbátori ASE)–Györe (Gödöllői SK) 2:3, –Tanács B. (ATSK Szeged) 0:3. A csoport végeredménye: 3. Németh Árpád 2 – nem jutott a főtáblára. 2. csoport: Gyenes (Nyírbátori ASE)–Szaszák (Veresegyházi SE) 2:3, –Cseri Á. (BVSC-Zugló) 0:3. A csoport végeredménye: 3. Gyenes Csaba 2 – nem jutott a főtáblára. 8. csoport: Baracsi M. (Nyírbátori ASE)–Farkas T. (Eötvös DPSE) 3:1, –Hiri (Budaörsi SC) 0:3. A csoport végeredménye: 2. Baracsi Máté 3 – nem jutott tovább. 11. csoport: Macos N. (Nyírbátori ASE)–Lindner Z. (VSE Dunakeszi) 3:0, –Varga B. Z. (Magyar-kínai AK) 0:3. A csoport végeredménye: 2. Macos Nikola 3 – nem jutott tovább.

Lányok

Selejtező. 8. csoport: Kiss-Cselenyák (NAC Nyíregyháza)–Szerbacsics (Szekszárd AC) 0:3, –Galambos (Ambrus AA) 0:3. A csoport végeredménye: 3. Kiss-Cselenyák Emma 2 – nem jutott tovább. 10. csoport: Polgári Zs. N. (NAC Nyíregyháza)–Polónyi (Szekszárd AC) 1:3, –Takács H. V. (KSI SE) 3:0, –Farkas I. (ASE Orosháza) 0:3. A csoport végeredménye: 3. Polgári Zsófia Nóra 4 – nem jutott a főtáblára. 11. csoport: Magyar Zs. (NAC Nyíregyháza)–Fónagy-Árva (Tiszaújvárosi SC) 2:3, –Muczárt (Kanizsa Sörgyár SE) 3:0, –Hangai (ATSK Szeged) 1:3. A csoport végeredménye: 3. Magyar Zsuzsanna 4 – nem jutott a főtáblára.

Főtábla. 1. forduló: Hanustyák F. (NAC Nyíregyháza)–Galambos (Ambrus AA) 3:1. Nyolcaddöntő: Hanustyák F.–Tajti F. (Mohácsi TE) 3:0. Negyeddöntő: Hudák D. (ASE Orosháza)–Hanustyák F. 3:2. Az 5-8. helyért: Nagy L. (Statisztika PSC)–Hanustyák F. 2:1. A 7. helyért: Hanustyák F.–Müller E. (Ambrus AA) 2:1.

Végeredmény: 7. Hanustyák Fanni (NAC Nyíregyháza).

Csapatbajnokság

Fiúk

Selejtező. 2. csoport: Nyírbátori ASE–ATSK Szeged 0–3, –Kispest SE A 3–2 (győztek: Macos N. 2, Gyenes). A csoport végeredménye: 2. Nyírbátori ASE 3 – a főtáblára jutott.

Főtábla. Nyolcaddöntő: Budaörsi SC–Nyírbátori ASE 3–0. A 9-16. helyért: VSE Dunakeszi–Nyírbátori ASE 3–0. A 13-16. helyért: Nyírbátori ASE–Kanizsa Sörgyár SE 3–0. A 13. helyért: KSI SE C–Nyírbátori ASE 3–0.

Végeredmény: 13. Nyírbátori ASE (Baracsi Máté, Gyenes Csaba, Macos Nikola, Németh Árpád).

Lányok

Selejtező. 2. csoport: NAC Nyíregyháza–Budaörsi SC 3–1 (győztek: Hanustyák F. 2, Polgári Zs. N. 1), –KSI SE 0–3. A csoport végeredménye: 2. NAC Nyíregyháza 3 – a főtáblára jutott.

Főtábla. Negyeddöntő: Ambrus AA–NAC Nyíregyháza 3–2 (gy.: Hanustyák F. 2).

Végeredmény: 5-8. NAC Nyíregyháza (Hanustyák Fanni, Kiss-Cselenyák Emma, Magyar Zsuzsanna, Polgári Zsófia Nóra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!