Sport

2018.05.19. 17:37

Nyíregyházi Kosársuli - Nyolc pontnál többel lett nekik nyolc

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kosársuli a hétvégi két meccse közül az elsőt magabiztosan nyerte meg az amatőr női NB I-ben.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kosársuli a hétvégi két meccse közül az elsőt magabiztosan nyerte meg az amatőr női NB I-ben.

„Holnap tali!” – búcsúzott el közönségétől a szombati meccset követő csatakiáltással a Nyíregyházi Kosársuli csapata, amely a hétvégén kétszer lép(ett) pályára az amatőr női NB I középházi rájátszásában (10-18. helyért).

Az első találkozó a vártnál, és az e szakaszbeli korábbi hazai meccsektől is könnyebbre sikeredett. Az ellenfél a hétvégi meccseket megelőzően még listavezető PINKK SE II volt, amelyet Pécsen sikerült ugyan legyőzniük a kosársulisoknak, de a látogatókat a hírek szerint fűtötte a visszavágás vágya. Meg aztán az utóbbi hazai meccsek döcögősebben alakultak, kettő, négy és hat ponttal sikerült nyerni a Dávid Kornél KA, a Győr és a másik pécsi csapat, a Pingvinek ellen.

A sorminta szerint most nyolcpontos sikernek kellett volna következnie, ettől azonban lényegesen nagyobb különbséggel, közel húsz ponttal nyertek a kosársulisok, akik zsinórban nyolcadik sikerüket aratták. Kell-e mondani, hogy a szezon végén a nyíregyházi karrierje végéhez érkező Papp Klaudia vezérletével, aki hat sikeres triplával jutott el 28 pontig, de a négy hármast dobó Takács Anna sem sokkal maradt el tőle.

A vasárnapi „talira” pedig a hátulról a harmadik Tata érkezik, úgyhogy minden remény megvan a sorozat folytatására.

Amatőr női NB I

Középházi (10-18. helyért) rájátszás, 10. forduló

Nyíregyházi Kosársuli–PINKK SE II 87–68 (25–13, 28–18, 18–21, 16–16)

Szent Imre-gimnázium, 50 néző, v.: Lengyel Á., Vaszi.

NYKS: Papp K. 28/18, Fekete D. 11, Takács A. 20/12, Karakó 4, Farkasinszki O. 4. Csere: Borza 2, Hidas 6, Bíró P. 6, Simoncsik 6, Mátyás D. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!