Sport

2018.05.25. 09:14

Szentpáli Marcell nem skótoskodott az érmekkel

Nyíregyháza - Szentpáli Marcell nagyszerű teljesítménnyel zárta a skóciai nemzetközi tollaslabda-versenyt.

Nyíregyháza - Szentpáli Marcell nagyszerű teljesítménnyel zárta a skóciai nemzetközi tollaslabda-versenyt.

Két arannyal és egy ezüsttel tért haza az NYVSC tollaslabdázója, Szentpáli Marcell a skóciai Glasgow-ban rendezett U13-as és U15-ös nemzetközi tornáról. A tíz ország 169 versenyzője részvételével rendezett tollaslabda-versenyre a magyar válogatott három-három U13-as és U15-ös korosztályú játékosa utazott.

A háromnapos torna nyitányaként csapatversenyt rendeztek mindkét korosztálynak. A hatfős csapatokat vendégjátékosokkal kiegészülve alakította ki Gregor McVean magyar szövetségi kapitány, így mindkét korosztályban rajthoz állhattak. A kicsik három német játékossal (két fiúval és egy lánnyal), míg a tizenötösök amerikai lányokkal, illetve egy német fiúval egészültek ki. Az öt meccsig tartó küzdelmekben - ami két egyéni, két páros és egy vegyes páros mérkőzésből áll - aZ U15-ös csapat az ötödik helyet szerezte meg, míg a tizenhármasok nagyszerű teljesítménnyel a döntőig meneteltek, ahol az angol Skyfall együttesét szoros csatában, 3-2-re múlták felül. Szentpáli Marcell vezére volt az U13-as csapatnak egyéni meccseit magabiztosan, szettveszteség nélkül hozta, ami nem kis bravúr, hiszen az angol játékosok minden korosztályban komolyabb játékerőt képviselnek.

A csapatverseny után kezdődött az egyéni és párosküzdelem, amit a nagy létszám miatt három különböző csarnokban rendeztek. Marci ötödik kiemeltként csoportmeccsekkel kezdte a szereplését – skót illetve angol ellenfelét legyőzve a legjobb tizenhat közé került. A nyolc közé jutásért egy spanyol versenyző következett, akit év elején Szlovéniában két szettben már legyőzött. Most sem volt másképp (21:11, 21:8), és a legjobb négy közé már az angol ranglistát vezető, ázsiai felmenőkkel rendelkező Dillon Chong várt rá. Tőle joggal tartott, de nem ijedt meg, és gyors, pontos játékkal két szettben (11, 18) leradírozta a pályáról. Marci a párosok versenyében is remekül menetelt, lengyel partnerével két angol és egy spanyol duót megelőzve szintén a négy közé jutottak.

A helyosztó mérkőzéseken Marci az egyéniben folytatta jó sorozatát, és elődöntőbeli német ellenfelét ugyancsak két szettben (10, 17) múlta felül, ezzel a fináléba verekedte magát. Viszont pihenésre nem volt idő, mert a párosok küzdelmeiben is érdekeltek voltak, ahol szintén német játékosok ellen játszottak, és újabb sikert aratott az addigra egészen jól összeérett magyar-lengyel duó.

A kétfrontos helytállás fáradalmai pillanatnyi holtpontot hoztak az addig taktikusan tollaslabdázó nyíregyházi titán játékában. Pontatlanná váló ütéseit a döntőben ügyesen használta ki újabb német ellenfele, és így az NYVSC játékosnak be kellett érnie az ezüstéremmel.

A páros döntőjére azonban Marcinak újra sikerült összeraknia játékát, és nagy csatában, három szettben győzték le az első helyen kiemelt angol duót, megnyerve ezzel a versenyszámot.

Összességében Szentpáli Marcell két arany- és egy ezüstéremmel a korosztályában legeredményesebben zárta a versenyt. Teljesítményét nemcsak a magyar, de a külföldi szakvezetők is elismerték. Gönczi Andrea és Keul Andrea tanítványa legközelebb június közepén Szerbiába utazik újabb nemzetközi megmérettetésre, majd a pihenésé lesz a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!