Sport

2018.06.12. 16:31

Anya lesz a legjobb női zsoké

Nyíregyháza - Minden idők legjobb magyar női galopp­lovasa áprilisban szeretne visszatérni a versenypályára.

Nyíregyháza - Minden idők legjobb magyar női galopp­lovasa áprilisban szeretne visszatérni a versenypályára.

Suták Csenge akkor érzi magát nagyon jól, ha nyereg van alatta. Nem csak kedveli a lovakat, hanem remekül vágtat is velük: a nemrégiben elért 101. győzelme azt jelenti, hogy minden idők legjobb magyar női galopplovasa lett. Az eddigi csúcstartó Németh Ildikó volt, aki 100 versenyt nyert meg.

Máig nem tud kikapni

– Amikor egymás után nyertem, az a cél lebegett a szemem előtt, hogy megdöntsem a rekordot. Nagyon örülök neki, hogy ez sikerült, és úgy gondolom, egyedülálló az is, hogy női lovasként kétszer lettem a magyar ranglista második helyezettje. Ez alapvetően férfias sport, hiszen erős fizikum kell hozzá, és a nők fizikális teljesítménye minden sportágban a férfiak szintje alatt marad – jegyezte meg a nyíregyházi zsoké, aki földijével, a neves teniszezővel, Fucsovics Mártonnal tagja lett a Forbes magazin 30 sikeres magyar 30 alatt elnevezésű összesítésének.

Ahogy ott fogalmazott: „Mindig is szerettem versenyezni, de kikapni máig nem tudok. Társasjáték nálam kizárva” – nyilatkozta a 26 esztendős Suták Csenge, aki minden idők legsikeresebb magyar női zsokéjának számít.

– Ha az ember belekezd valamibe, akkor a legjobb akar lenni. Az elmúlt években egészen jól ment a lovaglás, de most eljött a váltás ideje. Ugyanis kisbabát várok, úgyhogy egy ideig biztosan ez volt az utolsó győzelmem. Mivel lovas családba születtem, evidens, hogy ő is lovas környezetben nő fel. Én pedig úgy tervezem, hogy áprilisban visszatérek zsokéként, hogy tudjam gyarapítani a győzelmeim számát.

Rengetegen nézték meg a Kincsem című filmet, ami Suták Csengének is nagyon tetszett, látványosnak, szórakoztatónak tartotta. Hamarosan a születendő gyermekét szólíthatja meg ekképpen: „Kincsem…”


Beváltott jóslat

Két éve nyilatkozta Suták Csenge a Kelet-Magyarországban:

„Profi licencem van, de a tipikus amatőrt testesítem meg. Én nem dolgozom istállóban, mint a profik. Mindennap nem tudok lovagolni, hiszen egyetemista vagyok, de természetesen sokat sportolok, mivel a jó kondira szükség van. Szeretnék minden idők legeredményesebb magyar női lovasa lenni”. Nos, sikerült!


Hatalmas közönségsiker

– Telt ház volt Suták Csenge futamánál. A női zsokék győzelmének mindig jobban örül a menedzsment, mert sokkal nehezebb felvenniük a versenyt a férfiakkal. Hatalmas közönségsikert aratott, 22 ezer ember volt kinn a 3 nap alatt a Kincsem Parkban – mondta Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója a Food Truck Show után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!