Sport

2018.06.22. 11:19

Az én világbajnokságom: Csak a szíve mondat vele német győzelmet

Nyírgyulaj - Az edzőt nem győzte meg kedvenc csapata, de bízik a sikerében.

Nyírgyulaj - Az edzőt nem győzte meg kedvenc csapata, de bízik a sikerében.

Lukács Tibort, a nyírgyulaji nagypályás, és az NB I.-es futsalcsapat trénerét meglepték az esélytelenebbnek vélt csapatok, fájó számára, hogy a favoritjával, a német válogatottal is épp egy ilyen együttes babrált ki.

– Nagyon kiegyenlítetté vált a mezőny, a kis csapatok is megnehezítik a nagyok dolgát, némiképp meglepetés, hogy a „sztárcsapatok” mennyire nem tudják feltörni a papíron gyengébb válogatottak védelmét – osztotta meg velünk eddigi tapasztalatát Lukács Tibor, majd a Mexikótól 1–0-s vereséget szenvedő kedvenceiről is szót ejtett.

74 óta szurkol

– Mint a korosztályomban sokakat, a 1974-es vb-t megnyerő németek engem is lenyűgöztek, azóta minden világversenyen nekik szurkolok. Most csalódást keltő volt az első meccsük, hogy kicsit lebecsülték az ellenfelet, azt gondolták, hogy simán lehozzák a találkozót. Hozzá kell tenni, a mexikóiak kiválóan felkészültek Joachim Löw csapatának játékából, kihasználták a németek gyengeségeit, taktikailag abszolút felülmúlták őket, számomra ez volt igazán nagy meglepetés.

Lukács Tibor egy forduló elteltével ekképpen vélekedik a végső esélyesekről:

– Minden csapatot láttunk már, az esélyesnek kikiáltottak közül viszont senki sem volt túl meggyőző. A németek és a brazilok egy ágon vannak, könnyen lehet, hogy a vártnál korábban összekerülnek egymással, így egyikőjüktől hamarabb búcsúznunk kell. Remélem, hogy a címvédő azért megmutatja a valós tudását és ott lesz a végelszámolásnál, még mindig az ő győzelmét várom, de ezt inkább csak a szívem mondatja velem.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!