Sport

2018.06.02. 13:04

Az idősebbek között remekeltek Karcagon

Nyíregyháza - A még serdülő Laskai Írisz egyéniben ezüst-, párosban aranyérmet szerzett az ifjúságiak mezőnyében.

Nyíregyháza - A még serdülő Laskai Írisz egyéniben ezüst-, párosban aranyérmet szerzett az ifjúságiak mezőnyében.

A ranglistahelyezések szempontjából fontos pontokat gyűjtöttek a NAC Nyíregyháza lány asztaliteniszezői a Karcagon rendezett területi II. osztályú ifjúsági versenyen. A mezőny cseppet sem volt második vonalas, hiszen korosztályos válogatottak is indultak.

A még serdülőkorú Laskai Írisz és a még újonc, apagyi nevelésű Hanustyák Fanni egy, illetve két korosztállyal feljebb mutatta meg tudását, és egyikük sem vallott szégyent. A csoportjukból mindketten két győzelemmel, első helyezettként jutottak a nyolcas főtáblára, ott pedig Laskai Írisz tovább menetelt, két újabb sikerrel eljutott a döntőig, ahol Drabant Anita állította meg 3:2-es, a döntő szettben 11:9-es győzelemmel, így a NAC játékosa a második helyen végzett.

Hanustyák Fanni a negyeddöntőben épp a későbbi győztestől szenvedett vereséget, de az 5-8. helyért tovább játszhatott, és két szép győzelemmel begyűjtötte az ötödik helyezést. Párosban is indultak mindketten, igaz, külön-külön, ajkai partnerekkel. A csoportmérkőzések után a Laskai, Pad Franciska és a Hanustyák, Sándor Kinga duó is bejutott a körmérkőzéses négyes döntőbe, ahol Íriszék a végső győzelmet is megszerezték, Fanniék pedig végül a negyedik helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!