Sport

2018.06.01. 17:31

Az ötödik hellyel a végén kihozták a maximumot a mórások

Nyíregyháza - Remekül szerepeltek a nyíregyházi mórás kis focisták az I. korcsoportos diákolimpiai döntőben.

Nyíregyháza - Remekül szerepeltek a nyíregyházi mórás kis focisták az I. korcsoportos diákolimpiai döntőben.

A hagyományos Móra-kupán aratott győzelem után a diákolimpia városi és megyei selejtezőjén is első helyen végzett a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola I. korcsoportos fiú labdarúgó-csapata, amely így ott lehetett az országos fináléban.

A békéscsabai megmérettetésen a mórások csoportjuk második helyén végeztek (csak a későbbi végső győztes Gloriett Sportiskolától kaptak ki), így bejutottak a negyeddöntőbe. Az egyenes kieséses szakaszban előbb vereséget szenvedtek a csoportgyőztes Kozármislenytől, de azt követően kihozták a maximumot azzal, hogy megszerezték az ötödik helyezést. A csapat legeredményesebb játékosai a kilenc találatig jutott Mészáros Szabolcs és a nyolcgólos Juhász Máté voltak.

Diákolimpia: I. korcsoport

Országos döntő, Békéscsaba

A csoport: Nyíregyházi Móra–Budapesti Gloriett 0–4, –Szolnoki Széchenyi 4–2, –Keszthelyi Csány-Szendrey 2–1, –Kónyi Deák 4–0. A csoport végeredménye: 2. Nyíregyházi Móra 6 pont – a negyeddöntőbe jutott.

Helyosztók. Negyeddöntő: Kozármislenyi Janikovszky–Nyíregyházi Móra 1–0. Az 5-8. helyért: Nyíregyházi Móra–Komáromi Petőfi 4–2 Az 5. helyért: Nyíregyházi Móra–Tolnai Wosinsky 3–3 – szétlövéssel: 4–3.

Végeredmény: 5. Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola (Gervai Zsombor, Juhász Máté, Káté Kevin, Kondor Tibor, Mészáros Szabolcs, Oláh Márk Ferenc, Roskó Dénes Zalán, Tóth Márkó László, Zsíros Máté, testnevelő-edző: Bessenyei Gyula).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!